Španjolci: Modrić pristaje na manju plaću, ali Real ga ne želi. Priprema mu oproštaj

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ (38) pokušava se izboriti da ovog ljeta dobije novi ugovor s Real Madridom, no jako su male šanse da se to dogodi, tvrdi španjolski sportski portal Relevo. Kapetan hrvatske reprezentacije navodno je po svaku cijenu htio novi ugovor, ponudio je čelnicima kluba da igra za znatno manju plaću, no oni mu navodno ne žele izaći ususret.

Ako se nešto radikalno ne promijeni, Modrić odlazi 30. lipnja, piše Relevo. Realov veznjak nije htio javno komentirati produljenje ugovora, a novinarima je rekao da nije pravo vrijeme da se o tome razgovara. Navijači su mu u puno navrata skandirali da ostane, no oni na tu odluku ne mogu utjecati.

Modrićev odlazak otvorio bi više prostora Ardi Güleru, mladom turskom playmakeru i velikoj nadi Reala. Također, Kraljevski klub će dio budžeta koji je odlazio na Modrićevu plaću preusmjeriti na račun Kyliana Mbappea, koji će ovog ljeta potpisati ugovor na pet godina. Klub navodno priprema velik i dostojanstven oproštaj od hrvatskog reprezentativca, o čemu će se više znati u narednim tjednima.

Kraj nakon 12 godina

Modrić je u klub stigao 2012. godine iz Tottenhama za 35 milijuna eura. Osvojio je dosad pet Liga prvaka i pet španjolskih prvenstava, uključujući i ovogodišnje, koje je Real osigurao nekoliko kola prije kraja.

Ove je sezone igrao u 43 utakmice i jasno je da nije bio član udarne Ancelottijeve postave. Često je ulazio s klupe, no ipak je uspio zabiti dva gola i podijeliti osam asistencija. Ukupno je za Real nastupio u 531 utakmici, zabio je 39 golova i podijelio 86 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.