Trener Ajaxa: Jako sam zadovoljan Šutalom. Dokazao se i kao branič talijanskog tipa

Foto: EPA

AJAX je u drugom kolu Europa lige odigrao 1:1 kod Slavije Prag. Nizozemci su vodili od 18. minute, ali domaći su nakon toga žestoko napadali te uputili 21 udarac prema golu (osam u okvir) naspram samo šest pokušaja Ajaxa (dva u okvir). Tomas Chory pogodio je za izjednačenje u 67. minuti, a u zadnjih 20 minuta pritisak Slavije se pojačao jer je Ajax zbog crvenog kartona Yourija Baasa ostao s igračem manje.

Gostujuća obrana bila je na velikim iskušenjima, no uspjela je sačuvati bod. Velike zasluge za to idu i Josipu Šutalu. Hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta - prvo u tandemu upravo s isključenim Baasom, a nakon toga s Danieleom Ruganijem. Šutala je nakon utakmice pohvalio Ajaxov trener Francesco Farioli.

Trener Ajaxa: Jako sam zadovoljan onim što Šutalo pokazuje

"Od početka sezone raste u svojoj ulozi, i u igri s loptom i u igri bez nje. Ima jaku osobnost i sve više preuzima ulogu vođe. Jako sam zadovoljan onim što pokazuje. Sada se dokazao i kao branič u šesnaestercu, na talijanski način", rekao je Farioli.

Podsjetimo, 24-godišnji Šutalo je u Ajax stigao iz Dinama u kolovozu prošle godine za 20.5 milijuna eura. Prva sezona u Amsterdamu bila mu je vrlo turbulentna, kako zbog loših rezultata kluba tako i zbog njegovih nešto slabijih izvedbi, no u drugoj sezoni igra puno bolje i uglavnom dobiva pohvale.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.