TRANSFERI

Treći najskuplji hajdukovac u povijesti oživljava karijeru transferom u Nizozemsku?

Foto: Michael Baucher/Guliver Images

DOMAGOJ BRADARIĆ u ljeto 2019. napustio je Hajduk kao treći najskuplji nogometaš u povijesti kluba i kao tada najveći talent hrvatskog nogometa na poziciji lijevog beka. Potpisao je za francuski Lille, klub poznat po tome da sjajno razvija mlade igrače koje onda kasnije skupo preproda, ali nikad se zapravo nije uspio nametnuti do kraja.

Pet najskupljih prodaja u povijesti Hajduka:

Bradarić je u dvije i pol godine sakupio 61 nastup, što za taj period i nije alarmantno loša brojka, ali ni u jednom trenutku nije uspio poziciju lijevog beka osigurati za sebe. Probleme su mu radile ozljede, ali i konkurencija koju na poziciji ima u vidu Reinilda Mandave. Nedavno je u klub stigao i Šveđanin Gabriel Gudmundsson, koji također igra lijevog beka, pa je postalo jasno da će Bradarić minute tražiti na nekoj drugoj adresi.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Posudba uz opciju otkupa

Nizozemski mediji danas su objavili da bi ta adresa mogao biti tamošnji velikan Feyenoord, još jedan klub poznat po tome da zna raditi s mladim igračima. Prema pisanju nizozemskih kolega, Domagoj Bradarić je jedna od dvije želje Feyenoorda za zimski prijelazni rok. Druga je Amad Diallo, mladi napadač iz Manchester Uniteda.

Hrvatskog braniča čelnici Feyenoorda žele dovesti na posudbu s opcijom otkupa ugovora ako obje strane budu zadovoljne, a Dialla bi voljeli dobiti na posudbu bez prava otkupa jer su svjesni da njima može pomoći sada, a Unitedu će dobro doći da redovito igra i razvija se.

Žele ga sada jer je jeftiniji, a oni su u problemu

Bradarić je bio želja Feyenoorda još prošlog ljeta kad je klub bio u potrazi za lijevim bekom, a sada je ostao na samo jednom pravom lijevom beku u vidu Tyrella Malacija pa su u Feyenoordu odlučili ubrzati stvari. Prošlog ljeta im je Bradarić bio preskup, ali situacija se sada promijenila pa se nadaju da bi nogometaša kojeg je Lille platio 6.5 milijuna eura mogli dobiti barem upola jeftinije.

Nakon 17 kola nizozemske Eredivisie, Feyenoord drži treće mjesto prvenstvene ljestvice s 36 bodova, četiri manje od prvog PSV-a i tri manje od drugog Ajaxa. U Bradariću i Diallu vide nogometaše s kojima bi dobili na širini kadra koja im je ključna kad je u pitanju utrka s dva jaka protivnika do kraja prvenstva. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.