BORILAČKI SPORTOVI

U Zagrebu otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

Foto: UniSport.hr

U ZAGREBAČKOM Domu odbojke "Bojan Stranić" svečanom ceremonijom je otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima koje će u iduća tri dana okupiti 1300 predstavnika s 404 sveučilišta iz 36 zemalja.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok su mu nazočili i predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinosa te predsjednik Svjetske kikboks organizacije (WAKO) Roy Baker.
Znak za otvaranje prvenstva dala je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

"Zagreb je jedinstven grad na karti sveučilišnog sporta, s obzirom na domaćinstvo dvama za nas velikim događajima - Univerzijadi 1987. i Europskim sveučilišnim igrama 2016. Želim zahvaliti organizatorima na predanosti i uloženom trudu, kao i svima ostalima koji su pomogli oko održavanja ovog velikog natjecanja, dok studentima želim da u Zagrebu ostvare svoje snove“, poručio je predsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) Adam Roczek.

Hrvatsku predstavljaju 64 sportaša s 10 naših sveučilišta i veleučilišta, a natjecanja se odvijaju od 1. do 3. kolovoza u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kikboksing), Dom sportova 2 (judo), S. D. Trešnjevka (taekwondo) i Dom odbojke Bojan Stranić (karate).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.