USKOK "bez komentara": Svjedok otkrio da su Mamić i Štimac kupovali glasove?

BITKA za Hrvatski nogometni savez mogla bi dobiti novu dimenziju, ispostavi li se da se u nju uključio i često zazivani Uskok.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, član izbornog stožera jednog od kandidata priznao je istražiteljima Uskoka da su neki zastupnici bili potkupljivani novcem, dok su drugima obećana radna mjesta, sportska oprema za klubove i slično. Nagađa se da se radi o nekome iz tabora Zdravka Mamića, a svjedok je priznao da su obje strane potkupile barem jednog skupštinara, inače člana hrvatskog prvoligaša, koji je na kraju glas dao Vlatku Markoviću.

Istražuju se i prijetnje koje je taj zastupnik dobivao nakon sporne skupštine, a zanimljivo je da ga je, kakvo navodi isti izvor, Štimac potkupio sa 30.000 eura, da bi Mamić napravio pritisak i sa 15.000 eura te Audijem A3 "otkupio" njegov glas za Markovića.

USKOK je već istraživao optužbe Igora Štimca o koruptivnim radnjama Vlatka Markovića, no istraga je pokazala da crnih torbi na terenu nije bilo.

Jutros je iz USKOK-a u našu redakciju stigao očekivan odgovor na upit o svježim informacijama o prosinačkoj Izbornoj skupštini HNS-a. Možemo li očekivati da je svjedok uistinu ušetao u policiju i prijavio primanje mita od strane jednog od HNS-ovih skupštinara? Navodno se neimenovani člam Skupštine okorisito s obje strane; Štimčeve i Mamićeve, a svoj je glas, tvrdi se, dao Vlatku Markoviću.

USKOK je još uvijek bez komentara, ali iz njihovog bi se odgovora moglo isčitati da je obrada ipak u tijeku.

"Poštovana,
 
Ne odgovaramo na upite koji se odnose na sadržaj novinskih tekstova niti odgovaramo na upite "istražujemo li nešto i koju osobu ili ne" budući da, sukladno zakonskim odredbama, nismo u mogućnosti govoriti o bilo kojem predmetu prije donošenja državnoodvjetničke odluke.
 
S poštovanjem,
 
Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.