Varane radi iznenađujući transfer i postaje igrač kluba koji je tek ušao u prvu ligu?

Foto: EPA

FRANCUSKI branič Raphael Varane (31) u subotu je stigao u talijanski grad Como kako bi održao sastanak o potencijalnom transferu u novog člana Serie A, objavio je najpoznatiji insajder Fabrizio Romano. Podsjetimo, Como je u sezoni 2023./2024. osvojio drugo mjesto u Serie B, iza prve Parme, te se nakon 21 godine vratio u najviši rang talijanskog nogometa.

Romano tvrdi da je Varane razgovarao s Upravom kluba i pomoćnim trenerom, investitorom i nekadašnjim španjolskim veznjakom Cescom Fabregasom. Como "sanja o dolasku Varanea", slobodnom igraču nakon odlaska iz Manchester Uniteda. Francuz je dobio inicijalnu ponudu te se čeka njegov odgovor.

Kada bi došao u Como, Varane bi postao suigrač hrvatskog golmana Adriana Šempera (26), koji je u tome klubu od prošle godine i dosad je za njega upisao 39 nastupa u kojima je primio 41 gol i 13 puta sačuvao čistu mrežu.

Varane je osvajao titule s Realom i Unitedom

Varane, koji se povukao iz reprezentacije nakon izgubljenog finala na Svjetskom prvenstvu 2022. od Argentine, tri sezone igrao je na Old Traffordu, dok je prije toga deset godina nosio dres Real Madrida. S obzirom na njegove godine i status vrhunskog igrača, iznenađujuće je da bi mogao potpisati za klub koji je tek ušao u prvu ligu, a to Como jest.

S Realom je osvojio četiri naslova u Ligi prvaka i tri u La Ligi, a onda se u kolovozu 2021. priključio Unitedu u transferu vrijednom 40 milijuna eura. S Unitedom je osvojio Liga kup u sezoni 2022./2023. Ukupno je odigrao 67 utakmica u Premier ligi, uključujući 58 kao starter.

Cesc Fabregas je pomoćni trener Coma / Foto: EPA

Como ima najbogatije vlasnike u Italiji

Como je posljednji put igrao Serie A prije malo više od 20 godina. Od tada je klub čak dva puta otišao u stečaj i srozao se sve do četvrtog ranga talijanskog nogometa. Sve se promijenilo 2019. godine, kada su tadašnjeg četvrtoligaša preuzela indonežanska braća Robert i Michael Hartono.

Njih dvojica imaju procijenjenu neto vrijednost od 43.5 milijardi eura te su uvjerljivo najbogatiji vlasnici bilo kojeg talijanskog kluba, a većinu svog bogatstva stekli su ulaganjem u središnju banku Azije. Obojica su i vlasnici tvrtke Djarum, jednog od najvećih proizvođača cigareta u svijetu.

Od njihovog preuzimanja kluba započeo je nagli uspon, koji je kulminirao ulaskom u najviši rang. Za vrijeme korone braća Hartono pokazala su veliku brigu za lokalnu zajednicu i donirala zdravstvenim ustanovama, a cijeli klub nastoji što više koristiti lokalne resurse.

Takva priča svidjela se legendarnom napadaču Francuske Thierryju Henryju, koji je odlučio uložiti u klub kada je čuo kako Como funkcionira u zajednici. Velik potez za prepoznatljivost kluba bio je dolazak Fabregasa na ljeto 2022. godine. Španjolac je završio karijeru u Comu, a danas je pomoćni trener.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.