Veliki preokret oko ulaznica za derbi. Dinamo i policija poslušali Boyse

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

BAD BLUE BOYSI su ranije danas izdali priopćenje u kojem su izrazili nezadovoljstvo činjenicom da je policija ponovno umanjila kapacitet tribine Sjever dolje za 10% u derbiju protiv Hajduka. Požalili su se i na klub koji, kako su naveli, samo sliježe ramenima na takve ideje i prihvaća ih.

No, čini se da ih je klub poslušao. Naime, Dinamo je pustio u prodaju još 500 ulaznica za donju sjevernu tribinu pa bi ona mogla biti dupkom puna. Otvoren je i dodatni sektor na zapadnoj tribini što znači da je oko tisuću novih ulaznica pušteno u slobodnu prodaju. Naravno, klub to ne bi mogao napraviti bez policijske odluke da se i ostatak kapaciteta pusti u prodaju.

"Idući put ćemo možda na prosvjed umjesto na derbi"

"Izgleda kao da je postalo normalno da svaki derbi u Zagrebu policija skraćuje kapacitet sjeverne tribine za 10%, a da za to ne postoji nikakav suvisao razlog. Ne postoji zapravo nikakvo objašnjenje osim klasičnog policijskog "zato što mi tako kažemo" zbog kojeg derbiji u Zagrebu opet sve više izgledaju kao policijske parade, a ne nogometne utakmice.

Klub sliježe ramenima dok policija, "jer oni tako kažu", inzistira na još većim troškovima osiguranja i nebuloznim prohtjevima koji nemaju nikakav efekt niti služe bilo čemu osim demonstraciji sile i maltretiranju navijača. Nastavi li se s ovakvim besmislenim mjerama, mi ćemo sljedeći put umjesto odlaska na derbi odabrati spontanu prosvjednu šetnju po ulicama Zagreba. Što je previše, previše je!" pisalo je u priopćenju BBB-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.