Vida: Imamo najboljeg braniča na svijetu. Znamo kako ćemo se braniti od Španjolaca

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

U SUBOTU Hrvatska otvara Euro utakmicom protiv Španjolske, a pet dana prije susreta pred novinare u Neuruppinu na press-konferenciji hrvatske reprezentacije izašli su golman Dominik Livaković i stoper Domagoj Vida. Hrvatski navijači reprezentaciji su organizirali doček u njenom njemačkom kampu. 

"Naravno da smo ponosni što je toliko navijača i naših ljudi došlo u grad i na trening, ali prošle godine u Ligi nacija se moglo naslutiti što nas ovdje čeka. Samo bih zahvalio svima što su došli, dali nam toliko ljubavi, poštovanja i energije, jako dobro", rekao je Vida.

Livaković je dodao: "Stvarno smo počašćeni, što Domagoj kaže, dalo se naslutiti, još je i u Beču bilo nešto slično. Dat ćemo sve od sebe i počašćeni smo svime."

Vida: Nadam se da će Luka ostati 100 godina

Španjolski novinari postavili su pitanje o Modriću i koliko će igrati. "Teško je meni pričati o tome, Luka će sam odlučiti što je najbolje za njega, koliko je motiviran. Nažalost, ne mogu vam odgovoriti na to, nadam se da će ostati još 100 godina, sve je na njemu", rekao je Vida.

Livaković je dobio pitanje o Daniju Olmu: "Dani? Proveli smo nekoliko godina skupa, sjajan igrač i dečko. Povremeno se i čujemo, sretan sam što ću ga vidjeti."

Livaković: Hvala Mourinhu

Vida je za Hrvatsku debitirao protiv Španjolske na Euru 2012. godine: "Da, debitirao sam, sjećam se te utakmice kao danas. Teška utakmica, imali smo dvije šanse, nismo zabili, pa ispali s turnira. Po nekim imenima su tad bili puno bolji, ali i sad su odlična momčad, respektiramo ih maksimalno. Ali mi smo uvijek neki autsajderi, svi nas respektiraju i cijene, ne shvaćaju nas olako, napravili smo velik iskorak. Pripremamo se najbolje što možemo, vjerujem da ćemo biti svi zadovoljni."

Livaković je dobio pitanje o Mourinhu s kojim će uskoro raditi u Fenerbahčeu: "Puno je lakše što mi je ovo treće veliko natjecanje na kojem ću igrati, lakše se pripremati, puno manje mislim na neke stvari, znam na što treba posvetiti pažnju. Mourinho? Hvala mu što je došao do hotela, velika je čast biti s njim, jedan je od najvećih trenera svijeta, sretan sam zbog toga."

Livaković: Gvardiolu je samo nebo granica

Taktiku za Španjolce Vida nije htio otkriti: "Nećemo otkriti tajne kako ćemo ih zaustaviti, već smo imali sastanak oko toga. Brzi su, mladi i perfektni, ali imamo svoj plan. Vjerujemo da ćemo svih 26 biti spremni za utakmicu, svi smo važni, tako se pripremamo. To ćemo ostaviti za sebe kako ćemo se braniti kad njihova krila imaju loptu."

Zatim je upitan o Gvardiolu: "Šta vi mislite o njemu, ha, ha? Najbolji obrambeni igrač na svijetu, a bit će još bolji, nema se tu što puno reći. Samo da ga zaobiđu ozljede, nadam se da će dostići i prestići Luku."

Livaković je dodao: "Stvarno je najbolji obrambeni igrač, može igrati lijevog stopera, vjerojatno može igrati sve pozicije. Znam ga od prvog dana kad je došao u seniorski nogomet, drago mi je što sam prošao s njim te njegove početke, samo mu je nebo granica."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.