VIDEO Englezi o Kovačićevom prekršaju: Imao je sreće, mogao je dobiti težu kaznu

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY na svojem Etihadu pobijedio je Brentford 2:1 u četvrtom kolu Premier lige. Strijelac oba pogotka za mančesterski sastav bio je sjajni Erling Haaland. Norvežanin je pogodio u 19. i 32. minuti, dok je za goste već u prvoj minuti zabio Yoane Wissa. Međutim sastav trenera Pepa Guardiole okrenuo je rezultat već u prvom poluvremenu i time s maksimalnih 12 bodova zadržao prvo mjesto.

U prvom sastavu Cityja bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (30), koji je izašao na poluvremenu, dok je njegov sunarodnjak Joško Gvardiol (22) ušao odmah na početku drugog dijela. Trener Pep Guardiola ubacio je Rodrija umjesto hrvatskog veznjaka, koji je u 42. minuti dobio žuti karton zbog prekršaja nad Wissom. U nastavku pročitajte što su engleski mediji napisali o Kovačićevom nastupu.

Grafika: Sofascore

"Nespretan prekršaj bio je jedan od njegovih posljednjih poteza prije no što je zamijenjen"

Goal mu je dao ocjenu 6, uz opis: "Bio je uspavan na početku, no kada se probudio, vodio je momčad prema izjednačenju. Dobio je žuti karton zbog prekršaja, nakon kojeg je Wissa šepao, i potom je zamijenjen na poluvremenu."

Portal 90min također ga ga je ocijenio sa 6. "Dobro je raširio igru kada je Brentford pokušavao zaštititi rano vodstvo. Kao i Rico Lewis, zamijenjen je na poluvremenu", piše 90min.

Manchester Evening News piše da su igrači Brentforda "natrčali Kovačića u sredini te osvojili sve druge lopte na početku utakmice" te dodaje: "Nespretan prekršaj bio je jedan od njegovih posljednjih poteza prije no što je zamijenjen." Mančesterski medij dao mu je također šesticu.

VIDEO: Arena Sport

Manchester City News, koji prati isključio Guardiolinu momčad, dao je Kovačiću nisku ocjenu 4. "Vjerojatno je imao sreće što nije dobio težu kaznu od žutog kartona zbog grubog uklizivanja zbog kojeg je Wissa ozlijeđen morao napustiti travnjak. Kovačić nije mogao često doći do lopte, a igrači Brentforda su ga natrčali. Rodri ga je zamijenio na poluvremenu", stoji u opisu.

Yahoo Sports je Kovačića ocijenio s 5.5 te napisao: "Rodri ga je zamijenio na poluvremenu. Dobio je žuti karton prije izlaska, nije bio u najboljem izdanju."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.