VIDEO Je li Hrvatska zakinuta za penal protiv Japana?

Screenshot: HRT

HRVATSKA je nakon penala pobijedila Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz utakmice Južna Koreja - Brazil. Daizen Maeda doveo je Japan u vodstvo u 44. minuti, a Ivan Perišić je izjednačio u 56. minuti. Pri vodstvu Japana igrači izbornika Zlatka Dalića tražili su kazneni udarac nakon što je Bruno Petković srušen u šesnaestercu Japana. Borna Barišić ubacio je s lijeve strane, a napadač Hrvatske išao je na loptu.

Petković je bio u duelu sa Shogom Taniguchijem. Pao je i tražio penal, no glavni sudac, Amerikanac Ismail Elfath, ništa nije dosudio niti se VAR aktivirao. Podsjetimo, Japan je u vodstvo u 44. minuti doveo Daizen Maeda, dok je strijelac Hrvatske u 56. minuti bio Ivan Perišić.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SPORNU SITUACIJU

Japan najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva

Hrvatska se u osminu finala Svjetskog prvenstva plasirala kao druga u skupini F iza Maroka, a ispred Belgije i Kanade. Momčad izbornika Zlatka Dalića pobijedila je Kanadu (4:1), a remizirala s Marokom (0:0) i Belgijom (0:0).

Japan je najveće iznenađenje turnira. Igrači izbornika Hajimea Moriyasua osvojili su skupinu E, u kojoj su pobijedili Španjolsku (2:1) i Njemačku (2:1), a izgubili od Kostarike (0:1). Bolji iz utakmice Hrvatska - Japan u četvrtfinalu ide na pobjednika utakmice Brazil - Južna Koreja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.