VIDEO Real osvojio tri nagrade. Nitko ih nije preuzeo

Foto: Profimedia

REAL MADRID proglašen je najboljim klubom u muškoj konkurenciji, Kylian Mbappe podijelio je priznanje za najboljeg strijelca s Harryjem Kaneom, a Carlo Ancelotti proglašen je najboljim trenerom za sezonu 2023./2024. Sve tri nagrade bile su dio svečanosti u Parizu čiji je vrhunac dodjela Zlatne lopte, a koju je dobio Rodri (28), veznjak Španjolske i Manchester Cityja.

Međutim, Kraljevski klub ondje nije imao nijednog predstavnika u znak podrške svom igraču Viniciusu Junioru (24), koji navodno neće dobiti nagradu za najboljeg igrača svijeta u sezoni 2023./2024. Stoga nitko nije preuzeo nagrade.

Real razočaran što Vinicius neće dobiti Zlatnu loptu

Podsjetimo, španjolski El Chiringuito je prvi objavio, a zatim je Fabrizio Romano potvrdio da krilni napadač Reala i Brazila neće dobiti Zlatnu loptu. Marca, najčitaniji španjolski sportski medij, koji osobito prati Real, objavio je da su u Madridu "ekstremno razočarani i ljutiti". Real smatra da je nepravedno što njihov nogometaš neće dobiti najveće nogometno priznanje.

Neslužbeni stav kluba je da Zlatna lopta za njih više "ne postoji i nema nikakvu vrijednost", stoga će se fokusirati na momčadske ciljeve. Podsjetimo, Realu je ovaj šok došao nakon što je na svojem stadionu Santiago Bernabeuu izgubio 0:4 od Barcelone u 11. kolu La Lige.

Real otkazao emisiju, u Pariz nije došlo 50 klupskih predstavnika

Real je otkazao i pet sati dugu emisiju i prijenos svečanosti dodjele Zlatne lopte koja se trebala emitirati na službenom klupskom programu. Španjolski novinari ističu da su realovci iznenađeni ishodom u izboru za Zlatnu loptu jer su do subote bili uvjereni da će Vinicius dobiti nagradu.

Predsjednik Reala Florentino Perez trebao je predvoditi ekspediciju, kako je Marca naziva, od 50 ljudi koja je trebala stići u Pariz na svečanost. Osim toga, propao je i Realov navodni plan da klupsku trgovinu u Madridu oboji u zlatno u čast Viniciusa.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.