VIDEO Russell pobijedio nakon sudara Verstappena i Norrisa u borbi za prvo mjesto

Foto: EPA

GEORGE RUSSELL iznenađujući je pobjednik Velike nagrade Austrije. Vozač Mercedesa sedam krugova prije kraja utrke iskoristio je sudar Maxa Verstappena i Landa Norrisa, koji su se borili za prvo mjesto, te odnio svoju drugu pobjedu u karijeri i prvu ove sezone, kao i prvu ovosezonsku za svoju momčad. Na postolju su još završili Oscar Piastri (McLaren) i Carlos Sainz Jr. (Ferrari).

Sudar Norrisa i Verstappena obilježio utrku

Aktualni prvak i lider u poretku Verstappen poprilično je uvjerljivo vodio većim dijelom utrke, no dvadesetak krugova prije kraja situacija se zakomplicirala nakon jednog sporog zaustavljanja u boksu vozača Red Bulla. Norris mu se nakon toga približio i uslijedila je dramatična borba za prvo mjesto koja je trajala više krugova.

Sve je kulminiralo u 64. od 71 kruga, kada je došlo do kontakta između Verstappena i Norrisa. Obojica su nakon toga morali u boks, a vozač McLarena nije mogao nastaviti utrku. Verstappen je zbog svega pao na peto mjesto, a na kraju je proglašen i krivim za ovaj sudar te je dobio kaznu od 10 sekundi, no to nije utjecalo na njegov plasman.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUDAR.

Verstappen povećao prednost u poretku

Unatoč slabom plasmanu Verstappen je povećao prednost u ukupnom poretku nad svojim prvim pratiteljima. Trostruki aktualni prvak vodi s 237 bodova, a prate ga Norris sa 156 i Charles Leclerc, koji je danas bio 11., sa 150 bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.