Vip Open: Favoriti prošli, hrvatski parovi ne

VIP OPEN obilježili su kvalifikacijski mečevi i jaka kiša. Mnogi od hrvatskih parova nisu se uspjeli plasirati dalje.

Ove kvalifikacije Vip opena prošle su bez većih iznenađenja i sedam od prvih osam nositelja izborilo je prolaz u glavni turnir koji počinje sutra, dok su hrvatski parovi zapeli već u prvom kolu. Unatoč kišnom vremenu, na terenima Kluba odbojke na pijesku Zagreb 49 parova odigrao je čak 41 meč. Svoj nastup u nastavku turnira osigurali su Nizozemci De Gruijter - Ronnes, Latvijci Samoilovs - Plavins, Kinezi Li - Zhou, Novozelanđani Lochhead - Pitman, Francuzi Gagliano - Dugrip, Amerikanci Fuerbringer - Jennings i Williams - Metzger, te Rusi Koshkarev - Prokopiev koji su izbacili četvrte nositelje Asahija i Shiratorija.

Od naših parova najbliže drugom kolu bili su Trimčevski i Gracin, koji su oba seta protiv estonskog para Lulla - Murs izgubili s 21-18. Austrijanci Hupfer - Schroffenegger bez većih teškoća su prošli Kljajića i Lončara, dok su Kazahstanci Kulinich - Dyachenko bili prejaki za Vabeca i Lugara. Brazilci Benjamin i Luizão svladali su Donalda i Stanića, a u trećem su kolu namučili prve nositelje kvalifikacija Nizozemce De Gruijtera i Ronnesa. Ipak, domaća publika nije ostala bez ekipa za koje može navijati, jer će boje Hrvatske u glavnom turniru već sutra braniti Križanović i Ivković, Perić i Nojić te mladi nositelji pozivnice organizatora Žukovski i Kovačev.

Polufinalni susreti Vip opena prebačeni su s nedjelje na subotu poslijepodne, dok se susret za treće mjesto i finale igraju prema prvotnom rasporedu - u nedjelju poslijepodne. Ulaz na Vip open je besplatan svih pet dana turnira, do popunjenja mjesta na tribinama. Svi mladi u dobi od 16 do 20 godina mogu i sami zaigrati odbojku na pijesku na turniru koji se održava u nedjelju, a nagradni fond iznosi 5 tisuća kuna.

M.Š.
Foto: Vip open

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.