Yamala pitali tko je najveći ikada: "Nadam se da ću ostvariti pola njegove karijere"

Foto: EPA

LAMINE YAMAL jedna je od najvećih zvijezdi Europskog prvenstva u Njemačkoj. Šesnaestogodišnji krilni napadač postao je nezamjenjiv u Barceloni i reprezentaciji, a tijekom turnira mora polagati i online ispite u srednjoj školi. Upisao se u povijesne knjige i postao je najmlađi igrač koji je nastupio na Europskom prvenstvu.

Španjolska je jedan od favorita nakon što je postala jedina momčad koja je pobijedila u sve tri utakmice u grupnoj fazi, gdje je pobijedila branitelja naslova Italiju i Hrvatsku. U osmini finala igra s Gruzijom i mogla bi se suočiti s domaćinom Njemačkom u četvrtfinalu.

Usporedbe s Messijem

Zbog činjenice da je ljevak koji je seniorsku karijeru započeo na desnom krilu, gdje izluđuje čuvare brzinom i driblingom, mnogi ga uspoređuju s Leom Messijem, ali sam Yamal inzistira na tome da nije dostojan tih usporedbi: 

"On je najbolji igrač u povijesti i činjenica da nas uspoređuju je nevjerojatna, ali te usporedbe nisu na mjestu. Nitko se ne može usporediti s njim, pa ni ja, koji sam terk počeo. Nadam se da ću ostvariti samo pola stvari iz njegove karijere."

Messi je prema mnogima najbolji nogometaš svih vremena. Osvojio je ukupno 44 trofeja, po čemu je na samom vrhu u cijeloj povijesti sporta. U karijeri je zabio 837 golova i asistirao 374 puta. Svjetskim prvenstvom u Kataru zaključio je osvajanje svih mogućih trofeja na reprezentativnoj i klupskoj razini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.