Gotova sudska saga oko hotela u Puli. Aktivisti izgubili

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Visoki upravni sud potvrdio je kako je lokacijska dozvola za gradnju hotela Valkane u Puli izdana u skladu sa zakonom te je time odbio žalbu Inicijative Referendum za Lungomare, koja je nizom žalbi pokušala osporiti zakonitost izdavanja te dozvole, izvijestila je tvrtka Hotel Valkane.

Najviša upravna instanca u Hrvatskoj potvrdila je tako da Inicijativa građana Referendum za Lungomare nije trebala biti stranka u postupku izdavanja lokacijske dozvole za hotel Valkane, kao što su svojim rješenjima ranije izrekli Grad Pula, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Upravni sud u Rijeci, priopćila je u ponedjeljak spomenuta tvrtka. 

"Najnovijom presudom Visokog upravnog suda u Zagrebu okončana je sudska trakavica kojom je spomenuta Inicijativa nizom žalbi neutemeljeno pokušala osporiti zakonitost izdavanja lokacijske dozvole za Hotel Valkane", naveli su iz tvrtke Hotel Valkane dodavši kako su od prvog trenutka tvrdili da je lokacijska dozvola koju je izdao Grad Pula u skladu sa svim hrvatskim zakonima i propisima, a što je sada potvrdio i Visoki upravni sud. 

"Žao nam je da smo u protekle dvije godine bili izlagani brojnim neutemeljenim napadima Inicijative, za koje se sada pokazalo da su promašeni i korišteni isključivo za stvaranje negativne slike o projektu hotela Valkane. Sve što smo radili dosad radili smo u skladu s aktualnim zakonima i propisima, što dokazuju i sve ove presude, za razliku od zlonamjernih tvrdnji Inicijative", poručio je tehnički direktor Hotela Valkane Zoran Kostić.

Iz tvrtke Hotel Valkane podsjećaju da je Inicijativa građana Referendum za Lungomare pokušala sudskim putem osporiti izdavanje lokacijske dozvole izdane za izgradnju hotela Valkane u prosincu 2022., koja je postala pravomoćna u siječnju 2023. godine. Najprije je Rješenjem Grada Pule, odnosno Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, u listopadu 2022. odbijen zahtjev Inicijative za priznavanjem svojstva stranke u postupku izdavanja lokacijske dozvole za građenje građevina ugostiteljsko turističke namjene -  hotel Valkane. Isti zahtjev u žalbi odbilo je i Ministarstvo graditeljstva u siječnju 2023., što je kao zakonito potvrdio i Upravni sud u Rijeci presudom od 31. svibnja 2023.

"Po izjavljenoj žalbi Inicijative Visokom upravnom sudu u Zagrebu, isti sud je potvrdio da Inicijativa građana Referendum za Lungomare nije trebala imati svojstvo stranke u postupku izdavanja lokacijske dozvole za hotel Valkane", zaključili su iz tvrtke Hotel Valkane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.