Biden o debati: Nisam slušao svoje osoblje. Skoro sam zaspao na pozornici

Screenshot: YouTube

Američki predsjednik Joe Biden okrivio je jet lag za svoju lošu izvedbu u izvedbu u prošlotjednoj debati na CNN-u. Kazao je novinarima kako "nije bio baš pametan" jer je "putovao oko svijeta nekoliko puta" uoči debate. 

Biden je bio katastrofalan na debati. Tijekom rasprave je dao niz nesuvislih i zbunjujućih odgovora na pitanja. Zastajkivao je i nije dovršavao rečenice. "Nisam slušao svoje osoblje... a onda sam skoro zaspao na pozornici", priznao je. 

81-godišnji Biden se 15. lipnja zadnji put vratio s putovanja, što je gotovo dva tjedna uoči debate 27. lipnja, piše BBC. Bidenove izjave dolaze u trenutku dok se unutar Demokratske stranke pojavila zabrinutost oko njegovih mentalnih sposobnosti. 

Iz Bijele kuće spominjali prehladu

Kongresnik iz Teksasa Lloyd Doggett postao je prvi aktualni demokratski zastupnik koji je pozvao Bidena da se povuče iz utrke za drugi predsjednički mandat. "Nadam se da će donijeti bolnu i tešku odluku o povlačenju", poručio je jučer Doggett.

"To nije isprika, već objašnjenje", naveo je Biden tijekom jučerašnjeg posjeta Virginiji, misleći na svoja putovanja. Ispričao se za svoj nastup i naglasio kako je izrazito važno da pobijedi na izborima. Biden je dvaput putovao u Europu tijekom dva tjedna u lipnju. 

Iz Bijele kuće su ranije priopćili kako se Biden borio s prehladom na dan debate. Međutim, predsjednik u svom jučerašnjem obraćanju nije spomenuo nikakvu bolest. Glasnogovornica Bijele kuće rekla je kako Biden nije uzimao nikakve lijekove uoči debate. 

NY Times pisao o Bidenovoj iscrpljenosti

Biden je proveo šest dana u Camp Davidu, predsjedničkom utočištu izvan Washingtona, pripremajući se za svoju debatu protiv Trumpa. New York Times je, pozivajući se na neimenovani izvor upoznat s Bidenovim rasporedom, izvijestio kako su njegovi dani počinjali u 11:00 sati i da je svaki dan imao vremena za drijemanje. 

Novine su također izvijestile kako je Biden bio toliko iscrpljen od putovanja da su njegove pripreme za raspravu skraćene za dva dana kako bi imao vremena za odmor u svojoj kući na plaži. Andrew Bates, predsjednikov glasnogovornik, opovrgnuo je medijske napise, izjavivši da je Biden počinjao "raditi dosta prije" 11:00, odmah nakon što bi ujutro odradio vježbe. 

Bidenova dob postala je jedno od glavnih pitanja ovih izbora, a glasači su u više anketa rekli kako misle da je predsjednik prestar da bi bio učinkovit. Biden je obećao da će ostati u utrci, unatoč tome što raste pritisak na njega da se povuče. U petak bi trebao dati intervju ABC Newsu u udarnom terminu, što će biti njegov prvi intervju nakon debate. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.