Blažić je pokolj najavio na društvenim mrežama: "Sjedam u kola, idem praviti masakr"

Foto: MUP Srbije

Uroš Blažić, optužen za masovno ubojstvo u selima nedaleko od Beograda u svibnju 2023., najavio je na društvenoj mreži da će počiniti pokolj, objavili su beogradski mediji u nastavku suđenja za jedan od najtežih zločina u novijoj povijesti Srbije. Danas dvadesetjednogodišnjak, Blažić je optužen da je ubio devet osoba, a 12 teško ranio.

U sudnici je prikazana Blažićeva poruka na društvenoj mreži "Sjedam u kola, idem praviti masakr", upućena jednom od poznanika koji je svjedočio u postupku.

Ubrzo nakon toga Blažić je počinio zločin, prema navodima optužnice, a u prepisci s iste aplikacije između nekoliko osoba vidi da se prethodno sukobio s jednom djevojkom. On je osporio nalaz vještaka koji je analizirao njegovo ponašanje, kao i mogućnost da ima psihopatske crte ličnosti.

Na suđenju prikazane snimke, po kući nosio oružje

Na suđenju su, osim iskaza sudskog vještaka, prikazane i snimke, kao i fotografije prije i poslije ubojstva, te jedna audiosnimka na kojoj se čuju glasovi Uroša Blažića, njegove majke i oca dok govore o oružju koje je Uroš Blažić nosio po kući.

Blažić tvrdi da je taj revolver njegov i da je bio u obiteljskoj kući, nakon čega mu je majka sugerirala da ga skloni. Budući da se na snimci čuje da je "sklonio sve" i nekoliko puta je spomenuto ilegalno oružje, tužiteljica je inzistirala da Blažići objasne zašto tvrde da je riječ o jednom legalnom revolveru.

Uroš Blažić ustvrdio je da je revolver kupio kad je imao 18 godina, da ga je platio 100.000 dinara (oko 900 eura) te da ga je istog dana prijavio i dobio dozvolu, izvijestila je agencija Tanjug.

Uroševom ocu Radiši sudi se za ilegalno posjedovanje oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, a danas je, među ostalim, prikazana i snimka na kojoj se vidi da se šeta po kući pred unukom s revolverom u rukama i šeširom na glavi.

Na pitanja tužiteljice ustvrdio je da je revolver tada bio prazan te da je Uroš imao dozvolu za njega, a držali su ga u metalnoj kutiji u ormaru. Uroš Blažić optužen je da je 4. svibnja 2023. u dva sela nadomak Beograda ubio devet većinom mladih osoba, a 12 ranio. Motivi ovog masovnog ubojstva nisu poznati i predmet su dokazivanja pred sudom.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.