Što se događa sa slučajem problematičnog učenika? Oglasio se Grad Zagreb

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nastavlja se bojkot u zagrebačkoj osnovnoj školi koji je započeo nakon što je u razred vraćen učenik s problematičnim ponašanjem. Roditelji djece iz istog razreda poručili su u nedjelju kako svoju djecu neće slati u školu sve do nove stručne procjene ponašanja dječaka. Djeca iz ostalih razreda vratila su se na nastavu.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su odgovornost prebacili na Grad. Iz Grada su do sada odgovornost prebacivali na školu.

"Roditelji su dodatno tražili garancije koje nisu u nadležnosti institucija i koje im u trenutnoj situaciji niti jedna od institucija ne može dati jer takve garancije u ovom trenutku mogu dati jedino roditelji navedenog učenika", rekli su iz Ministarstva na upit N1.

U međuvremenu je ravnatelj, koji je nedavno podnio ostavku, postavljen za vršitelja dužnosti. To znači da uprava škole može pokrenuti spomenutu stručnu procjenu ponašanja devetogodišnjeg dječaka.

Grad Zagreb: Promptno ćemo donijeti novo rješenje nakon što primimo prijedlog škole

Iz Grada su na upit N1 odgovorili danas, priopćenjem koje prenosimo u potpunosti.

"Škola, MZOM i Gradski ured prošli su tjedan dogovorili korake, koji se provode kako je dogovoreno, a prema proceduri koju propisuje nadležno ministarstvo. Nakon što Gradski ured zaprimi prijedlog škole, promptno ćemo donijeti odgovarajuću odluku, odnosno novo rješenje o primjerenom obliku školovanja", priopćili su.

"Podsjećamo još jednom da je za rješavanje ovog složenog slučaja potrebna suradnja i konstruktivan pristup svih uključenih strana, te da javne izjave koje prebacuju odgovornost na druge ne doprinose njegovom rješavanju", zaključili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.