Cijeli razred se ispisao zbog nasilnog učenika. Fuchs: Ne treba to pozdravljati

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs dao je izjavu za medije. Tom prilikom se osvrnuo na slučaj u jednoj zagrebačkoj školi. Naime, gotovo cijeli razred ispisao se iz škole zbog jednog nasilnog učenika.

“Rješenje ispisa djece nije nešto što treba pozdravljati, bilo bi bolje da se to rješavalo tijekom vremena i nadam se da bi se našao odgovor”, kazao je Fuchs.

“Rekao sam i neki dan, bez obzira na to je li netko kvalificiran ili ne, svaki oblik nasilja u školama treba rješavati odmah i treba se fokusirati na uzroke tog ponašanja”, dodao je ministar, prenosi N1

Smatra da bi možda i socijalne institucije trebale agilnije reagirati.

Osvrnuo se i na broj učenika koji su danas krenuli u prve razrede. “Nismo sretni i zadovoljni brojem prvašića, taj broj kontinuirano pada iz godine u godinu.”

Osvrnuo se i na pomoćnike u nastavi. “Ne radi se o manjem broju pomoćnika... Koliko puta treba objasniti... Posebna odjeljenja se formiraju da bi se djeca, ako ih u školi ima nekoliko, poučavala na visoko kvalitetan način, primjeren njihovim potrebama. Ako imate jedno ili dvoje djece, onda se to rješava na način da su ta razredna odjeljenja manja.”

Navodi da pomoćnik u tom slučaju pomaže "ne u nastavi, nego da mu doda nešto" te da pomoćnici nisu obrazovni djelatnici, nego ljudi koji su tu za fizičko pomaganje.

Osvrnuo se i na zahtjev Domovinskog pokreta (DP) o izvođenju himne u školama. “Svaki školarac treba naučiti himnu, da zna koja su značenja tih riječi. Hoće li se pjevati? Mislim da nije potrebno da svako jutro nastava počinje himnom jer to može biti kontraproduktivno.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.