Novi detalji. Poljaci napali domaće navijače, 73 privedenih, jedan teško ozlijeđen

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Policija je kasno sinoć izvijestila da je privela više desetaka ljudi nakon nogometne utakmice Hrvatska - Poljska, koja je odigrana u Osijeku. Kako navode u priopćenju, nakon utakmice je nekoliko desetaka stranih navijača prvo napalo domaće, a potom se sukobilo s policijom.

Sad je policija objavila detaljno priopćenje o sukobu. U nastavku ga prenosimo u cijelosti:

"Na stadionu Opus Arena jučer je u 20.45 sati odigrana UEFA Liga nacija između reprezentacija Hrvatske i Poljske. Utakmicu je pratilo 12.612 gledatelja od kojih je 650 gostujućih navijača.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice postupano je prema 77 osoba.

Prije, tijekom i nakon utakmice, evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su procesuirane 73 osobe, od čega 67 poljskih državljana. Isto tako, na stadionu su evidentirana četiri prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog čega su procesuirane četiri osobe, od kojih troje poljskih državljana.

Jedan Poljak teško ozlijeđen

Policijski službenici u dva su događaja uporabili sredstva prisile prema dva hrvatska državljanina i 67 poljskih državljana. Evidentirano je jedno kazneno djelo iz čl. 315 Kaznenog zakona „Napad na službenu osobu“ za koje se sumnjiči poljski državljanin. U tom događaju je lakše ozlijeđen policijski službenik.  

Izdano je i naplaćeno 65 prekršajnih naloga za prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršajna naloga za prekršaj iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, jedan optužni prijedlog za prekršaj iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i tri optužna prijedloga za čl. 6 i 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U događajima je ukupno ozlijeđeno šest osoba, od čega je jedna osoba na neutvrđen način teško ozlijeđena (četiri poljska državljana su lakše ozlijeđena i jedan policijski službenik, dok je jedan poljski državljanin teško ozlijeđen). Policijski službenici su brzo uspostavili povoljno stanje te je spriječeno daljnje narušavanje javnog reda i mira i eventualna druga ozljeđivanja".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.