FOTO Mladića koji je ubio majku priveli u lisicama, ima tetovažu automatske puške

Foto: Zganec Rogulja/PIXSELL

Mladić Dominik L. (20) koji je u romskom naselju u Piškorovcu u ponedjeljak navečer ubio majku Jasminku L. priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu. 

20-godišnjaka je policija na ispitivanje dovela u lisicama. 

Rekao da je puška slučajno opalila u majku dok je gledala TV, na ruci ima tetovažu atomatske puške

Kako je objavio Jutarnji, Dominik L. se branio šutnjom tijekom kriminalističkog istraživanja, ali je u jednom trenutku ipak rekao da je automatsku pušku navodno nabavio u Zagrebu te da majku nipošto nije htio ubiti nego da je puška slučajno opalila dok je majka sjedila u fotelji i gledala televiziju.

Za koji iznos i od koga je, pak, oružje kupio nije poznato kao niti što je planirao s njime, a da je pasionirani ljubitelj zabranjenog naoružanja svjedoči i Dominikova velika obojena tetovaža automatske puške na ruci kao i fotografije pušaka koje je prije par godina objavio na društvenim mrežama.

Do sada se nije pojavljivao u kaznenim evidencijama kao počinitelj kaznenih djela s elementima nasilja, ali od ranije ima jedan kazneni grijeh, imovinski delikt.

Policija ne vjeruje u slučajno opaljenje, tereti ga za teško ubojstvo

Međimurska policija ranije je izvijestila kako su utvrdili kriminalističkim istraživanjem te očevidom na mjestu događaja kojim je rukovodila zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, da je 20-godišnjak počinio kaznena djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako su opisali, sumnja se da je u ponedjeljak, 23. rujna, oko 20 sati u stambenom objektu u Piškorovcu iz automatske puške koju je ilegalno posjedovao ispalio jedan hitac koji je pogodio njegovu 50-godišnju majku u predjelu prsišta. Ozlijeđena 50-godišnjakinja, nakon što je prevezena u čakovečku bolnicu, preminula je uslijed zadobivenih ozljeda. Na mjestu događaja pronađena je automatska puška, koja je očevidom izuzeta.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika, zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.