HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika: Thompson će vjerojatno pjevati na Stradunu 6.12.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković objavio je da će na Stradunu povodom Dana dubrovačkih branitelja nastupati Marko Perković Thompson. 

"Puno Vas me posljednjih tjedana pitalo hoće li Marko Perković Thompson nastupati na Stradunu povodom Dana dubrovačkih branitelja 6.12. 

U javnom prostoru pojavile su informacije kako Thompson neće nastupati obzirom da je za koncert angažiran Ðani Stipaničev. 

Ovim putem želim istaknuti kako sam osobno u razgovoru s menadžerom gospodina Marka Perkovića Thompsona dogovorio, ukoliko mu osobne, odnosno obiteljske okolnosti dozvole, kako će u sklopu Dana dubrovačkih branitelja 6.12. nastupati na Stradunu. 

Što ničim ne isključuje nastup Ðanija Stipaničeva s repertoarom Vice Vukova uz klapu Ragusavecchia", objavio je Franković.

Franković pozdravljao sa Za dom spremni, Plenković govorio da to nije primjereno

Podsjetimo, HDZ ima prilično čudan odnos prema spornom pozdravu "Za dom spremni" koji je formalno zabranjen zakonom, a koji i Thompson koristi na početku svog najvećeg hita, Bojne Čavoglave. Upravo je Franković ljetos jedan govor završio ovim pozdravom. 

Franković je nazočio skupu u Cisti Velikoj, održanom uz svečano otvaranje Spomen-parka, te je na kraju govora pozvao nazočne da njih i njihovu djecu "uvijek vode dvije rečenice koje nikad neće biti staromodne i koje će nas uvijek pozivati na ono što je ključno - da budemo spremni obraniti svoju domovinu."

"Te dvije rečenice, i s time ću završiti, su 'Bog i Hrvati' i 'Za dom spremni'", rekao je HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika, na što je dobio velik pljesak okupljenih. Zdušno mu je zapljeskao i HDZ-ov potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

O slučaju se onda oglasio premijer Andrej Plenković, koji je kazao kako to nije bilo primjereno.

"Da je primjereno, onda bismo mi svi tako na skupovima završavali govore na taj način. Kazati Bog i Hrvati, da. A 'za dom' je bilo dovoljno. Je li se tu želio referirati na doprinos HOS-a u Domovinskom ratu, što ja shvaćam iz njegove naknadne izjave medijima, to je u redu.

Poštujemo svakog branitelja koji se borio za slobodu Hrvatske. Ali niti je politika HDZ-a niti vlade da bilo tko od nas završava govore tim pozdravom", rekao je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.