HDZ-ovci iznenada dali ostavke prije uhićenja. Grmoja traži sjednicu, zove Turudića

Foto: Pixsell

Predsjednik Odbora za pravosuđe Nikola Grmoja najavio je da će predložiti sazivanje tematske sjednice Odbora o curenju informacija iz istraga, uz poziv glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću. Grmoja je izrazio zabrinutost zbog više nedavnih slučajeva u kojima su osumnjičenici dali ostavke prije nego što su bili uhićeni.

Posljednji su oni HDZ-ovog bivšeg šefa Hrvatskih cesta Josipa Škorića, koji je 22. kolovoza iznenada dao ostavku, da bi ove subote bio uhićen, te HDZ-ovog gradonačelnika Otoka Josipa Šarića, koji je 16. rujna podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika, a ovog ponedjeljka je uhićen. 

"Zbog ova dva slučaja, odnosno tri, u kojima su osumnjičenici dali ostavke prije uhićenja, postoji bojazan da je vladajuća stranka dobila informacije o uhićenjima koja slijede iz DORH-a", rekao je Grmoja.

Objasnio je i zašto traži od Turudića da dođe u sabor.

"Želimo pozvati glavnog državnog odvjetnika kako bi se to raspravilo na sjednici Odbora za pravosuđe. Vidjet ćemo u četvrtak kako će se postaviti vladajuća većina", kazao je Indexu Grmoja. 

Tematska sjednica trebala bi se održati u četvrtak, 26. rujna 2024. u privremenoj zgradi Hrvatskog sabora na zagrebačkom Črnomercu. Na dnevnom redu je i prijedlog izmjena Zakona o zemljišnim knjigama, dok će rasprava o curenju informacija iz istraga biti ključna točka sjednice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.