Vikendaško naselje u Baranji potpuno poplavljeno

Screenshot: N1

Vrhunac vodnog vala ubrzano stiže prema Hrvatskoj, a najnapetije će biti kod Batine u Baranji, gdje je vodostaj Dunava na gotovo sedam metara, javlja N1. Zato su proglašene izvanredne mjere obrane od poplava i svi odgovorni na terenu govore da se situacija drži pod kontrolom te da građani nemaju razloga za paniku.

Pripremljeno je 10.000 vreća, njih oko 150.000 tisuća je spremno ako ih bude trebalo postavljati, a u zalihama je ukupno milijun i pol vreća. Na terenu 24 sata dežura oko 300 ljudi, od vojske, policije, vatrogasaca do volontera.

 
 

Vrhunac sutra kod Batine, poplavljen Zeleni otok

Vrhunac vala očekuje se sutra, i to baš kod Batine. Ipak, on neće premašiti rekordne razine iz 2013. i procjenjuje se da u odnosu na trenutnu situaciju vodostaj može porasti za još maksimalno metar i pol te da bi nasipi i obrana to trebali podnijeti.

Nažalost, mještani Zelenog otoka, koji je pretežno vikendaško naselje, nalaze se na području koje nije branjeno, pa su im kuće i dvorišta poplavljeni. Danima su premještali namještaj i sve što im je vrijedno na više katove. Riječ je o stotinjak kuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.