Migranti pobjegli policajki. Jedan od njih kasnije pogodio policajca bocom

Fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu. Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je o incidentu koji se dogodio ranije ovog tjedna. 

Policajka je u ponedjeljak u 16:30 tijekom redovnog nadzora vlakova na Željezničkom kolodvoru Okučani uočila tri muškarca za koje je posumnjala da su nezakonito ušli u Hrvatsku. Naredila im je da stanu kako bi utvrdila njihov identitet, odnosno borave li zakonito na hrvatskom teritoriju.

Jedan od muškaraca je stao, a druga dvojica su se dala u bijeg. Policajka je jednog bjegunca uhvatila za ruku, ali on ju je udario po ruci i nastavio bježati. Policajki je kasnije pružena liječnička pomoć u bolnici, ali nisu joj okvalificirane ozljede te je puštena kući. 

Nastavlja se kriminalističko istraživanje

Bjegunci su kasnije uočeni u Okučanima. Jedan od njih pokušao je opet pobjeći pa je pogodio policajca bocom punom vode. Policajac ga je svladao uz uporabu sredstava prisile i uhitio. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je riječ o marokanskom državljaninu koji je prethodno policajcima dao lažne identifikacijske podatke. 

Druga dvojica uhićenih muškaraca državljani su Sirije i Palestine. Svi su nezakonito ušli u Hrvatsku. Marokanski državljanin je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku te je jučer doveden na Općinski sud u Slavonskom Brodu, koji ga je proglasio krivim i odredio mu kaznu. 

Iz policije su potvrdili da nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.