Ivana Kekin teško optužila Dragana Primorca. "Treba se povući iz utrke"

Foto: PIXSELL

Predsjednička kandidatkinja Možemo Ivana Kekin pozvala je HDZ-ovog nestranačkog kandidata Dragana Primorca da odustane od predsjedničke kandidature.

"HDZ-ov kandidat za Predsjednika Republike Hrvatske nezakonitim ponašanjem uzrokovao je štetu hrvatskim građanima u iznosu više od 3 milijuna eura. Umjesto da kupujemo CT aparate i uređaje za magnetsku rezonancu, mi plaćamo sudske presude radi štete koju je izazvao Dragan Primorac. Gdje je javni interes u izgradnji fitness centra i walk-in ormara za Primorca? Dragan Primorac mora se povući iz predsjedničke utrke", rekla je danas predsjednička kandidatkinja stranke Možemo Ivana Kekin.

"Primorac je davao nevjerodostojne iskaze"

"U vrijeme dok je Dragan Primorac bio ministar znanosti u Vladi Ive Sanadera 2008., usmeno je naručio radove i usluge od tvrtke Svetice-centar za luksuzni namještaj i uređenje prostora u koji se tad Ministarstvo useljavalo. Za početak, već je usmeno naručivanje radova za Ministarstvo od strane ministra, bez javne nabave,  protuzakonito. Vrijednost usmene narudžbe bila je prvo 4.5 milijuna kuna, a zatim 5.5 milijuna kuna. Nakon što je posao izvršen, Ministarstvo ne plaća račune te tvrtka Svetice centar tuži Ministarstvo", rekla je Kekin.

"Sudski postupak trajao je više od 10 godina te je pravomoćnom presudom Visokog trgovačkog suda ustanovljeno da je Ministarstvo dužno isplatiti puni iznos skupa s visokim zateznim kamatama koji je sada narastao na iznos veći od 3 milijuna eura, odnosno 22 milijuna kuna. Treba reći i da je kroz sudski postupak ustanovljeno da je Dragan Primorac davao 'nevjerodostojne iskaze u suprotnosti s ostalim dokazima' te da je osobno davao usmene naloge i dogovarao te odobravao poslove s tvrtkom, o čemu svjedoče njegovi tadašnji suradnici", tvrdi ona.

Kekin je nabrojala što je to sve od Svetice-centra, pravomoćno dosuđeno na štetu građana RH, navodno sebi naručio HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac. "Luksuzni kožni namještaj vrijedan više od milijun kuna za njegov kabinet, prostoriju za fitness u podrumu zgrade Ministarstva na njegov nalog i adaptaciju prostorija Ministarstva, u kojoj je u tvrtka izvođač konstruirala tajne prostorije iza drvene pregrade - prostoriju za odmor ministra s krevetom i noćnim ormarićem, kupaonu i tzv. walk-in ormar", navela je.

Kekin: Primorac se treba povući

"Ovaj primjer nije iznenađujuć i savršeno se uklapa u sve što već znamo o Draganu Primorcu, HDZ-ovom ministru iz korumpirane Sanaderove vlade, koji je u međuvremenu postao vlasnik privatne poliklinike i klijent ove države", rekla je Ivana Kekin. 

"Samo u ovoj godini država je platila Primorčevoj poliklinici više od pola milijuna eura. To znači da nećemo kupiti nove CT-ove niti uređaje za magnetsku rezonancu za javno zdravstvo jer moramo platiti štetu koju je Primorac napravio kad je gradio fitness centar i walk-in ormar. A onda ćemo plaćati da u svojoj privatnoj poliklinici radi magnete i CT-ove. Konkretno, za ovaj iznos se moglo kupiti desetak uređaja za magnetsku rezonancu, a samo ove godine Primorčevoj poliklinici platit će se 2000 pretraga magnetske rezonance. Na taj način HDZ upravlja zajedničkim resursima", rekla je Kekin.

"Predsjednik ove države mora inzistirati na tome da se zajedničkim resursima upravlja u javnom interesu. Ova presuda je pravomoćna, štetu će platiti hrvatski građani; mi ćemo svi skupa sada platiti ministrov walk-in ormar", kazala je.

"Dragan Primorac očito nema nikakvog srama niti kajanja i nema ga jer smatra da je ova država za cijeđenje. Dosta je da hrvatski građani raznim dujićima i primorcima namještaju stanove, sobe za odmor s noćnim ormarićem, kupuju krevete i ormare. Dragan Primorac mora se povući iz predsjedničke utrke!", zaključila je Ivana Kekin.

Primorac zasad nije odgovorio na ove optužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.