Ispraćaj Ćorušića u srijedu na Mirogoju. Sprovod dan kasnije

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Objavljeni su detalji o pogrebu tragično preminulog šefa KBC-a Zagreb Ante Ćorušića. 

Podsjetimo, Ante Čorušić je poginuo jučer ujutro u KBC-u Zagreb. Pao je s protupožarnih stepenica između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) te udario glavom. Iako su odmah dotrčali kolege liječnici, Ćorušić je umro na mjestu.

Ispraćaj će se održati u srijedu, 23. listopada u 14:15 u Zagrebu, na groblju Mirogoj. Pogreb će se održati dan kasnije na mjesnom groblju u Lovreću u 16 sati. Nakon pogreba će se u župnoj crkvi u Lovreću održati misa zadušnica.

KBC se jučer oprostio od njega

KBC Zagreb oglasio se u ponedjeljak priopćenjem u povodu smrti njihovog ravnatelja Ante Ćorušića, ističući njegovu predanost i nesebičan rad uz poruku da je svoju dužnost obavljao časno, pošteno i odgovorno, a svojim je djelima obogatio živote mnogih.

"Ostavio je neizbrisiv trag na sve nas svojom predanošću, radom, brigom za djelatnike i bolesnike KBC-a Zagreb kao i doprinosom razvoju KBC-a Zagreb i hrvatskog zdravstva. Svoju dužnost obavljao je časno, pošteno i odgovorno, a svojim djelima i prisutnošću obogatio je živote mnogih", stoji u priopćenju.

Ćorušić je, ističu, bio liječnik, sveučilišni profesor, priznati i cijenjeni stručnjak, domoljub i hrvatski branitelj posvećen svojem pozivu, bolesnicima i suradnicima, a s jednakom predanošću obavljao je i dužnost ravnatelja KBC-a Zagreb.

"Njegova predanost i nesebičan rad zauvijek će ostati u srcima svih koji su imali čast raditi s njim i uvijek će ostati upamćen kao istinski vođa, prijatelj i čovjek čije je djelovanje obogatilo mnoge živote", poručuju iz KBC-a Zagreb.

"Ovaj iznenadni i bolni gubitak duboko je pogodio sve djelatnike KBC-a Zagreb, a njegov odlazak ostavit će veliku prazninu u našim životima. Počivao u miru Božjem i neka mu je laka hrvatska zemlja", stoji na kraju priopćenja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.