Fuchs o bojkotu nastave: Molim ravnatelja da razmisli i da ne daje ostavku

Foto: Igor Kralj, Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs oglasio se nakon što je u zagrebačkoj školi započeo novi bojkot nastave. Više od 1000 učenika danas neće doći u školu nakon što se jučer u školu nenajavljeno vratio devetogodišnji učenik problematičnog ponašanja.

Fuchs je zamolio da se učenici vrate na nastavu jer "nema razloga za bojkot". "Ovo je jedna jako tužna priča", naglasio je, prenosi HRT.

"Ja sam očekivao da će, nakon svih onih razgovora, dogovora, uvjeravanja i objašnjavanja kako stvari stoje i koji su postupci, svi dionici u ovom slučaju razumjeti i pokušati djelovati na dobrobit svih učenika, i onih koji su u razredu, a sada ne idu na nastavu, a jednako tako i ovog učenika koji ima određene potrebe i svi trebamo pokušati napraviti da svi zajedno iz ovog obrazovnog sustava izađu kao jednakovrijedni i punovrijedni članovi zajednice danas sutra", rekao je.

"Učenik je bio dva dana u školi"

"Ja ih molim da se vrate natrag u školu jer nema razloga da bojkotiraju. Garantiramo normalno odvijanje nastavnog procesa", dodao je. Tvrdi da mu je žao što je ravnatelj podnio ostavku. 

"Moji suradnici i ja se suočavamo s ogromnim brojem problema i rješavamo ih. Nije rješenje jednostavno se maknuti i otići. Rješenje je da se stvar riješi. Ja ga molim da još jednom razmisli i da ne daje ostavku. Nadam se da će promisliti, da je to bio nekakav njegov ishitreni potez jer ja mislim da je i on, ali i svi djelatnici škole, učitelji, profesori ti koji trebaju maksimalno raditi ka normalizaciji i smirivanju ove situacije", naveo je. 

Istaknuo je da, koliko on zna, novi učenik nije stvarao nikakve probleme u školi. "Škola je funkcionirala svega dva dana. U tom trenutku ugroza prema drugoj djeci nije postojala. Ne mogu sad staviti ruku na srce i točno reći je li taj učenik nešto verbalno dobacio ili nije. Ne znam. Ali učenik je bio dva dana u školi. Nakon toga više nije bio u školi", napomenuo je. 

"Ne znam za nikakva obećanja"

"Nakon toga su se rješavale stvari i sada je trebao biti uveden u razred i trebao je krenuti taj proces odvijanja redovite nastave", nastavio je. Komentirao je i tvrdnje roditelja kako im je obećano da se taj učenik neće vratiti do Nove godine.

"Ja ne znam za nikakva obećanja. A nekakvo spominjanje kraja godine, ne znam odakle to. Niti im je to moglo obećati ministarstvo, niti je to ministarstvo obećalo. To je nešto na što se referiraju u ovom sastanku kod pravobraniteljice, ali koliko sam upoznat, to ni tamo nije bilo rečeno, ali možete pitati nju", poručio je.

Tvrdi da je Ministarstvo u roku od 24 sata ispoštovalo sve što je dogovoreno. "To vam ja garantiram, ovdje kao ministar znanosti i obrazovanja i športa. Sve što Ministarstvo može i treba napraviti u ovom slučaju je rješavano unutar 24 sata, i ako još nešto postoji, bit će rješavano", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.