Policija imala dojavu da kamion krivuda na A3. Nije stigla do njega prije nesreće

Foto: JVP Novska

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke potvrdili su za Index kako su u subotu zaprimili dojavu da vozač kamiona krivuda autocestom, ali nisu uspjeli stići do njega prije nego što je skrivio prometnu nesreću.  

"Policija je prvu dojavu da kamion krivuda na sjevernoj strani autoceste A3 zaprimila u 13:45. Po zaprimljenoj dojavi, policijska ophodnja koja se u tom trenutka nalazila na području Grada Kutine odmah je upućena na autocestu A3 kako bi provjerila istovjetnost dojave te postupala prema vozaču kamiona.

Vozač kamiona lakše ozlijeđen

S obzirom na to da se prometna nesreća dogodila na autocesti, policijski službenici su se žurno uputili iz Kutine prema izlazu Lipovljani, kako bi ponovo ušli u smjer prema Kutini. Unatoč promptnoj i žurnoj reakciji policijskih službenika na dojavu, oko 14 sati je došlo do prevrtanja kamiona na sjevernoj strani autoceste A3 kod Lipovljana", naveli su iz policije. 

Podsjetimo, 53-godišnji grčki državljanin nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je kamionom udario u metalnu zaštitnu ogradu. Uslijed toga, došlo je do prevrtanja kamiona preko cijele širine kolnika. Vozač je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Pakracu. 

Zbog počinjenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog. Zbog nesreće je od 14:05 do 17:15 i od 22:30 do 23:40 za sav promet bila zatvorena sjeverna kolnička traka na dionici od čvora Novska do čvora Kutina, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.