Anušić: Milanović dila klasificiranim podacima. Ostojić: Ministre, niste normalni

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Već tri tjedna traju rasprave o vladinom prijedlogu odluke o sudjelovanju Oružanih snaga RH u NATO-ovoj aktivnosti za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU), čemu se protivi predsjednik države Zoran Milanović. Danas se o tome raspravlja u saboru, a za petak je predviđeno glasanje. Za odluku je potrebna dvotrećinska većina.

Uoči današnje rasprave, u ponedjeljak je Odbor za obranu upućivanje hrvatskih vojnika u NATO-ovu misiju NSATU podržao sa 7 glasova za, jednim protiv i dva suzdržana.

Ivana Kekin kazala je da Anušić, premijer i predsjednik imaju klasificiranu informaciju koju nisu podijelili na Odboru. "Tražite da glasamo, a nemamo sve informacije. Ako je informacija nevažna, ide vam u prilog, zašto niste dali zatvoreni dio sjednice na kojoj biste podijelili informaciju?" kazala je.

Marija Selak Raspudić rekla je da je strašno što se događa i da je cijeloj Hrvatskoj vjerojatno jasno koji je to klasificirani podatak. Ministar Anušić je kazao da se slaže sa Selak Raspudić. 

"Vjerojatno imaju klasificirani podatak koji je netko dilao i zato pile po čemu pile. Siguran sam i osjetim ovu igru, da će taj podatak izaći u jednoj od tiskovina koju u Hrvatskoj redovno čitamo. Netko je uzeo klasificirani podatak, ne Hrvatske, nego NATO saveza i dao ga van. Sada vidite koliko je ovo neozbiljno i koliko se igraju politike", kazao je.

Ostojić: Mislim da niste normalni, ministre

"Mislim da niste normalni, ministre. Opasne namjere imate, ne optužujte druge za teško kazneno djelo. Sada ste rekli da predsjednik države dila klasificirane informacije NATO-a, kako možete tako govoriti?" odgovorio je Anušiću Ranko Ostojić.

"Prvo riješite tko vam je kukasti križ crtao na Poljudu kada ste bili ministar i pazite kako razgovarate sa mnom", odgovorio je Anušić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.