Međimurje plin sad Zagrepčanima nudi 10 centi jeftiniji plin od Gradske plinare

Još tri dana građani Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića mogu zatražiti da ostanu korisnici Gradske plinare Zagreb. Oni koji se za to odluče, imat će jeftiniji plin 10 centi po megavatsatu u odnosu na Međimurje plin koji je u javnoj usluzi. I danas su se ispred plinare u Zagrebu stvarale gužve jer građani dolaze potpisati ugovor za ostanak. No, sada i iz Međimurje plina nude nižu cijenu usluge, javlja HRT

U međuvremenu ispred Gradske plinare i dalje ima gužvi pa je produljila radno vrijeme od 8 sati pa sve do 19, kako bi stigli obraditi sve ugovore, a radit će i subotom, kazala je Majić.

Međimurje plin nudi sada 10 centi jeftiniji plin od Gradske plinare Zagreb.

Iz Međimurje plina sada nude nižu cijenu usluge nego što ju je ponudila zagrebačka Gradska plinara.

"Mi smo u obvezi od 1. listopada isporučivati plin u javnoj usluzi po cijeni koja je utvrđena metodologijom od strane HERA-e. Dakle, to je cijena koja je nama na neki način zadana (52,2 eura po MWh, bez vladinih subvencija i bez PDV-a, op. a.)  Ono što smo mi već najavili, a to je da ćemo mi iza toga građanima, odnosno kupcima plina na području grada Zagreba ponuditi 20 centi nižu cijenu u odnosnu na cijenu u javnoj usluzi (52,2 eura po MWh, bez vladinih subvencija i bez PDV-a, op. a.). Ali to moramo prije svega odraditi poslije ovih ugovora u javnoj usluzi", istaknuo je Nenad Hranilović, direktor Međimurje plina.

Podsjetimo, zagrebačka plinara nudi tržišnu cijenu te želi zadržati dosadašnje kupce nudeći cijenu plina 10 centi jeftinije od Međimurje plina. Sada će Međimurje plin nuditi 20 centi nižu cijenu, odnosno 10 centi nižu od zagrebačke plinare. Cijene se odnose na 1 MWh potrošnje plina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.