Nervozno trgovanje na Wall Streetu, čekaju se ključne objave. "Na iglama smo"

Fotografija je napravljena uz pomoć umjetne inteligencije

U nervoznom trgovanju na Wall Streetu Dow Jones indeks je blago pao, dok su S&P i Nasdaq ojačali jer investitori za nove smjernice čekaju objavu poslovnih rezultata niza tehnoloških kompanija te zasjedanje Feda i ključni podatak o američkom tržištu rada.

Dow Jones indeks spustio se u ponedjeljak 49.41 bod ili 0.12 posto, na 40.539 bodova. Istodobno, S&P 500 indeks ojačao je blagih 0.08 posto, na 5463 boda, a Nasdaq indeks za 0.07 posto, na 17.370 bodova.

Kvartalni rezultati zvučnih tehnoloških imena poput Microsofta i Applea, Mete i Amazona trebali bi biti objavljeni tijekom tjedna i dati smjernice investitorima u to jesu li tehnološke dionice ranjive ili se može nastaviti uzlet njihovih cijena.

Investitori se nadaju i da će Fed u srijedu, na završetku svojeg ovotjednog zasjedanja, signalizirati da je spreman u rujnu sniziti kamatne stope. U petak, pak, uvid u stanje na tržištu rada u najvećem svjetskom gospodarstvu pružit će podaci o zaposlenosti u srpnju.

"Jasno da smo na iglama. Tržišta su uglavnom u fazi čekanja. Ovaj tjedan imamo velike ekonomske vijesti i sastanak Feda u srijedu te izvješće o zapošljavanju u petak. Imamo i niz izvješća o poslovanju tehnoloških 'teškaša'", rekla je Mona Mahajan, direktorica i viša investicijska strateginja u Edward Jonesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.