Orban poručio Trumpu: Vratite se, gospodine predsjedniče, i donesite nam mir

Foto: EPA

MAĐARSKI premijer Viktor Orban je u uvodnom govoru na Konferenciji konzervativne političke akcije usporedio liberalizam s "virusom". Orbanov govor je bio usredotočen na borbu protiv woke kulture, a bavio se i kontroverznim temama kao što su transrodna i LGBTQ+ prava, migracije i sadržaj obrazovanja za djecu, piše Associated Press.

Nakon što je dobio ovacije, Orban je poručio da je Mađarska postala "svjetski poznata" po svojoj tvrdolinijaškoj migracijskoj i kulturnoj politici te ponudio nazočnima recept za provedbu sličnih politika kod kuće. "Nema migracija, nema roda, nema rata", naglasio je Orban, pozivajući publiku da se usredotoči na ta pitanja u svojim zemljama.

"Umjetno dijele naciju kako bi potaknuli sukob"

"Mađarska je zapravo inkubator u kojem se rade eksperimenti o budućnosti konzervativnih politika. Mađarska je mjesto gdje nismo samo govorili o porazu progresivaca i liberala te izazivanju konzervativnog kršćanskog političkog zaokreta, nego smo to zapravo i učinili", nastavio je. 

Orban je kazao da liberalizam nastoji degradirati nacije, što je dovelo do toga da Zapad zaostaje za Azijom u ekonomskim i demografskim pokazateljima. "Woke pokret i rodna ideologija točno su ono što su komunizam i marksizam bili. Oni umjetno dijele naciju na manjine kako bi potaknuli sukob među skupinama", dodao je. 

Obratio se i Tucker Carlson

Mađarski premijer je bio prvi europski nacionalni čelnik koji je javno podržao kandidaturu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa 2016., a također je izrazio podršku Trumpovoj kampanji 2020. godine. Ponovio je kako "danas ne bi bilo rata u Ukrajini, da je Trump predsjednik SAD-a". 

"Vratite se, gospodine predsjedniče, učinite Ameriku ponovno velikom i donesite nam mir!" istaknuo je, uz snažan pljesak publike. Bivši voditelj Fox Newsa Tucker Carlson se također kratko javio putem videoveze, što je bilo jedno od njegovih prvih javnih pojavljivanja otkako ga je TV mreža smijenila u travnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.