Pijani vozač BMW-a koji je usmrtio čovjeka bio osuđen zbog snimke sek*a s manekenkom

Screenshot: Dalmacija Danas

Županijski sud u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor 31-godišnjem muškarcu osumnjičenom za izazivanje prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 59-godišnji Luka Kalpić, vlasnik fast fooda Medeni.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 19:10 na križanju ulica Bana Jelačića i Ivana Pavla II. u Kaštelima. 31-godišnjak je bez zaustavljanja prošao pored znaka STOP te se svojim BMW-om zabio u Fiat Pandu kojom je upravljao Kalpić. 

Istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Policija je utvrdila kako je 31-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem od 1.33 promila alkohola. Dalmatinski portal neslužbeno doznaje kako se 31-godišnjak branio šutnjom te da je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Dalmatinski portal navodi kako osumnjičenik ima već nekoliko osuđujućih presuda, od kojih je medijski najpopraćenija bila ona za snimanje spolnog odnosa s poznatom manekenkom. U tom slučaju je pravomoćno osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora. 

Osim za neovlašteno slikovno snimanje, proglašen je krivim i za krivotvorenje isprave te prevaru. Sudski postupak je proveden tek nakon raspisivanja tjeralice i izručenja iz Njemačke. Sud mu je kao otegotne okolnosti računao iskorištavanje povjerenja i raniju presudu za prevaru iz Njemačke. 

Nakon prometne nesreće dogodio se incident. 30-godišnjak, osumnjičenikov mlađi brat, napao je i šakom u glavu udario 20-godišnjeg prolaznika. 20-godišnjak je odbio liječničku pomoć. 30-godišnjak je zatim vrijeđao policijske službenike te je priveden u policijske prostorije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.