Plenković: Primorac je naš kandidat za predsjednika

Foto: FaH

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas da će kandidat vladajuće stranke na predsjedničkim izborima biti bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac, za kojeg smatra da ima sve kvalifikacije potrebne za dobivanje većinske potpore birača.

"Riječ je o čovjeku kojeg dobro poznajemo, koji je bio član HDZ-a, ugledan je znanstvenik. Smatramo da ima sve kvalifikacije da dobije većinsku potporu birača", rekao je Plenković u izjavi medijima nakon sjednice predsjedništva HDZ-a.

>> HDZ-ov Dragan Primorac bio je komunist i član Partije

U prilog Draganu Primorcu idu ispitivanja raspoloženja hrvatske javnosti, u kojim je dobro pozitivne ocjene građana, dodao je premijer.

"Ima velike izglede da postane hrvatski predsjednik"

"Stoga mislim da u utakmici koja će uslijediti ima velike izglede da postane predsjednik Republike u idućih pet godina. U tome će imati podršku HDZ-a i velikog broja drugih političkih stranaka koje će, uvjeren sam, biti spremne priključiti mu se u ovoj važnoj demokratskoj utakmici", izjavio je Plenković.

Uz to, istaknuo je da će Primorac biti predsjednik koji će poštovati Ustav, zalagati se za vladavinu prava i surađivati s institucijama.

"Potpuna suprotnost onom čemu je javnost svjedočila prethodnih godina u ponašanju kršitelja Ustava, još uvijek aktualnog predsjednika Milanovića", kazao je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.