VIDEO Pogledajte tko je dočekao Vulina koji je umjesto Vučića došao na Putinov summit

Foto: Profimedia

Nakon drame oko toga hoće li predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ići na summit BRICS-a i konačnog negativnog odgovora, u Kazan je stigao potpredsjednik vlade Aleksandar Vulin. Dočekao ga je predsjednik Državnog vijeća Tatarstana Farid Muhametšin. I to je sve što se treba znati o tome kako je Vladimir Putin odlučio odgovoriti na Vučićevo igranje s njegovim pozivom, piše Nova.rs, srpski portal koji ne pripada krugu režimskih medija. 

Mjesec i pol trebalo je Aleksandru Vučiću da se odazove pozivu Vladimira Putina na summit BRICS-a koji se od 22. do 24. listopada održava u Kazanu.

Vučić je najprije odbio poziv navodeći kao razlog "gužvu u šesnaestercu", odnosno pregršt obaveza.

Vučić se predomišljao pa ipak Putinu poslao Vulina

Nakon toga se počeo predomišljati, da bi 21. listopada dao konačan odgovor.

"Bio sam vrlo iskren s predsjednikom Putinom i rekao sam mu da je to bilo dogovoreno ranije, ali nisam to skrivao i rekao sam mu: 'Dragi gospodine predsjedniče, i bez ovih posjeta bilo bi mi izuzetno teško zbog raznih stvari o kojima sve znate jako dobro. Vjerujem da razumijete Srbiju.' Srbija je jedina zemlja u Europi, slovom i brojkom, koja nije pristupila niti jednoj deklaraciji, a samo u ovoj godini bilo ih je 44 protiv Ruske Federacije", rekao je Vučić i dodao:

"On to jako cijeni i rekao sam mu da ćemo poslati delegaciju. Ići će potpredsjednik vlade Aleksandar Vulin, ministar Gašić, ministrica Mesarović i ministar Popović. Stoga će oni predstavljati našu zemlju na summitu BRICS-a."

Rijetki srpski mediji koji nisu na Vučićevoj liniji protumačili su kao Putinovu poruku to što je potpredsjednika vlade Srbije Aleksandra Vulina dočekao običan činovnik Tatarstana Farid Muhametšin.

Kako je izgledao doček Vulina

Kako god bilo, pogledajte kako je izgledao doček Vulina u Kazanu. 

"Vulin je dočekan tortom i čak-čak poslasticom", piše ruski Sputnjik, propagandni medij čiji je vlasnik ruska država. 

Treba spomenuti i da je Vulin ipak kasnije uspio doći do samog Putina i rukovati se s njim, u službenom dijelu summita, točnije na ceremoniji za sve delegacije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.