FOTO Ovi plakati s montiranim Piculom masovno se pojavili po Srbiji

Foto: kpn.rs

Na rasvjetnim stupovima i javnim površinama u više gradova u središnjoj Srbiji pojavile su se montirane fotografije Tonina Picule s ustaškom kapom i natpisom "Izvestilac za NDH". Ova reakcija dolazi nakon što je europarlamentarac iz SDP-a imenovan stalnim izvjestiteljem Europskog parlamenta za Srbiju.

Autorstvom nad plakatima pohvalila se ultradesničarska organizacija Konzervativni pokret Naši. Organizacija je izjavom obavijestila javnost o postavljanju plakata u gradovima Aranđelovcu Mladenovcu, Lazarevcu i Topoli, navodeći kako time izražava svoje neslaganje s Piculinim imenovanjem te ga optužuje za antisrpske stavove i djelovanje u Europskom parlamentu.

Evo kako srpski desničari objašnjavaju postavljanje plakata

Ovim riječima su objasnili postavljanje plakata na kojima su Piculi namontirali ustašku kapu:

"Obavještavamo javnost da je širom Aranđelovca, Mladenovca, Lazarevca i Topole postavljen naš najnoviji plakat pod nazivom 'Izvestilac za NDH - Tonino Picula', kojim jasno izražavamo svoj stav povodom izbora Tonina Picule, osvjedočenog srbomrsca i hrvatskog zastupnika, za izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju.

Plakat, simbolično nazvan po ugledu na zloglasnu NDH, ukazuje na kontinuitet antisrpske politike koju Picula provodi kroz svoje djelovanje u Europskom parlamentu. Smatramo da osoba koja se svojim stavovima i djelima dokazala kao neprijatelj Srbije ne može i ne smije imati povjerenje da predstavlja ili izvještava o Srbiji u međunarodnim institucijama. Tonino Picula nije prijatelj Srbije, već političar koji zastupa interese onih koji su radili na uništenju našeg naroda tijekom povijesti, a sada na njegovoj političkoj i ekonomskoj destabilizaciji.

Naša akcija postavljanja plakata predstavlja jasan odgovor na ovu provokaciju iz Bruxellesa, kojom se ugrožavaju suverenitet i interesi Srbije. Konzervativni pokret Naši poručuje da Srbija neće prihvatiti diktate Europske unije niti će trpjeti sramotne provokacije. Naš put vodi k suradnji s pravim prijateljima: Rusijom, Kinom i zemljama BRIKS-a, koji nas poštuju i ne ucjenjuju". poručili su iz srpskog desničarskog pokreta Naši.

S Piculom već ratuju i srpski državni vrh i njihovi tabloidi

Podsjetimo, na vijest o Piculinom imenovanju burno je reagirao i službeni Beograd. 

I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik vlade Miloš Vučević i predsjednica skupštine Ana Brnabić dali su identičnu izjavu - da su "shvatili poruku", a bilo je tu i ironičnih poruka za EU poput "baš im hvala" i slično.

Beogradski tabloid Informer jučer je objavio tekst pod naslovom "Srbomrzac ponosno pozira s puškom u ruci devedesetih" s Piculinim fotografijama iz Domovinskog rata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.