FOTO Sisak dobio prvi učenički dom, 52 učenika uselila se u moderne sobe

Foto: Hina

U Sisku je otvoren Učenički dom u koji su se uselili srednjoškolci iz gotovo cijele Sisačko-moslavačke županije te iz središnje Hrvatske.

Sisačko-moslavačka županija obnovila je nekadašnju zgradu Strukovne škole Sisak i prenamijenila je za potrebe učeničkog doma.

Moderno opremljene sobe

Nakon provedenog javnog natječaja u prvi učenički dom u Sisku uselila su se 52 učenika, a o njima će se brinuti tri odgajatelja, noćni pazitelji te ostalo tehničko osoblje.

Učenici su smješteni u moderno opremljene sobe, a na raspolaganju su im teretana, praonica rublja, blagovaonica te dnevni boravak u kojem mogu provoditi slobodno vrijeme.

Otvorenje županijskog vrtića uskoro u Sisku

U Sisku će uskoro biti otvoren prvi Županijski dječji vrtić Zvjezdice. Objavljen je natječaj za upis djece za pedagošku godinu 2024./2025. Zahtjevi se mogu podnijeti do 31. listopada, a upisi u vrtić provodit će se od 11. do 15. studenoga, izvijestila je Županija

Ovim značajnim županijskim projektom, dodaje se, na području grada Siska bit će osigurana nova mjesta za djecu u dobi od 3 do 7 godina u četiri mješovite skupine.

Upisi u Županijski dječji vrtić Zvjezdice - vrtić besplatan za obitelji s troje i više djece

Roditelji sudjeluju u cijeni programa ovisno o vrsti i trajanju programa, pa je tako za obitelji s jednim djetetom cjelodnevni boravak 50 eura, a poludnevni boravak 30 eura, za obitelji s dvoje djece cjelodnevni boravak iznosi 30 eura, a poludnevni boravak 20 eura. Za obitelji s troje ili više djece vrtić će biti besplatan.

Sisačko-moslavačka županija je prva županija u Hrvatskoj koja je izgradila, opremila i osnovala dječji vrtić, navodi se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.