Njemačka policija o napadaču: Tražimo mlađeg muškarca s bradom, odjeven je u crno

Foto: EPA

Njemačka policija danas je privela 15-godišnjaka moguće povezanog s napadom koji se dogodio sinoć u zapadnonjemačkom Solingenu, a državno odvjetništvo ne isključuje mogućnost da se radi o terorističkom napadu, priopćeno je na konferenciji za medije.

"Privedeni 15-godišnjak se trenutno ispituje kako bi se utvrdila njegova povezanost s pokoljem u Solingenu", rekao je državni odvjetnik Markus Caspers na konferenciji za tisak.

Presudio iskaz svjedokinje

Caspers je rekao kako je priveden na temelju iskaza svjedokinje koja je čula razgovor privedenog i nepoznate osobe u kojemu se najavljuje jučerašnji napad u kojemu su nožem ubijene tri te je ozlijeđeno osam osoba, od kojih se četvero nalazi u životnoj opasnosti.

Policija vjeruje kako bi osoba s kojom je 15-godišnjak komunicirao mogla biti počinitelj.

Policija je u blizini napada u središtu grada Solingena, gdje se održavalo slavlje 650. godišnjice grada, pronašla dva noža kojima je moguće izvršen pokolj.

"Ciljano nožem ubadao žrtve u vrat"

Glasnogovornik policijske uprave, koja je preuzela istragu, Thorsten Fleiss je rekao kako je iz videomaterijala koji policiji stoji na raspolaganju vidljivo da je napadač ciljano nožem ubadao žrtve u vrat.

Državni odvjetnik Caspers je također naveo kako motiv napada za sada nije poznat, ali kako se ne isključuje mogućnost da se radi o terorističkom napadu s političko-ideološkom pozadinom.

U istragu su uključeni i djelatnici Glavnog državnog odvjetništva u Karlsruheu, koji djeluju u slučaju terorističkih napada i koji, kako je rečeno, mogu u svakom trenutku preuzeti vodstvo nad istragom.

Policija je u međuvremenu navela kako traga za mlađim muškarcem s bradom, odjevenim u crno.

Njemački mediji javljaju kako je policija u međuvremenu privela još jednu osobu koja je moguće povezana s napadom u Solingenu, ali je policije odbila potvrditi te navode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.