Proširena optužnica u slučaju Koste. Otac ubijene curice: Zna se čime se bavio noću

Lijevo majka dječaka ubojice Miljana K. Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Više javno tužiteljstvo u Beogradu danas je priopćilo da je Višem sudu u Beogradu predano proširenje optužnice protiv roditelja dječaka Koste K., koji je počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zanemarivanja i zlostavljanja maloljetnika, prenosi srpski list Danas.

Glavni javni tužitelj Tužiteljstva u Beogradu Nenad Stefanović precizirao je da je do proširenja optužnice došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza tijekom kaznenog postupka.

Stefanović je istaknuo da postoji opravdana sumnja da su oni između 30. travnja 2022. i 2. svibnja 2023. godine grubim zanemarivanjem dužnosti odgajanja zapustili svoje maloljetno dijete, koje je 3. svibnja 2023. godine upotrebom vatrenog oružja usmrtilo zaštitara u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar te devetero učenika te škole.

"Ne mogu iznositi detalje proširenja optužnice, ali želim ukazati na činjenicu da je upravo inkriminirano ponašanje roditelja rezultiralo ovim nezapamćenim, tragičnim događajem", zaključio je Stefanović.

Otac ubijene curice: Dječak je bio potpuno zapostavljen, posebno ako se uzme u obzir čime se bavio noću, dok je planirao zločin

Otac ubijene učenice Angeline Aćimović izjavio je kako se očekivalo da će optužnica biti proširena, prenosi Blic.

"Svi elementi potrebni za to kazneno djelo su postojali već u ranijoj fazi. Međutim, nakon svjedočenja ubojice bilo je jasno da je dijete bilo potpuno zapostavljeno u odgoju, osobito kada se uzmu u obzir aktivnosti kojima se bavilo noću, dok je planiralo ovaj zločin", prva je reakcija Anđelka Aćimovića.

"Postojale su sumnje, ali se čekalo na prikupljanje dodatnih dokaza. Njegovo svjedočenje samo je potvrdilo naše sumnje. Nije učio pucati samo u streljani već puno prije toga. Otac ga je obučavao privatno, a on je u streljanu već dolazio obučen. Kada se sve to zbroji, igrice, nestabilnost i dostupnost oružja, dolazi do ovakve stravične tragedije. Mislim da je tužiteljstvo donijelo pravu odluku", dodaje Aćimović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.