Roditeljima predstavljen plan za problematičnog dječaka. Javili se Fuchs i Tomašević

Foto: Davorin Visnjic , Matija Habljak/PIXSELL

Ministarstvo obrazovanja izvijestilo je da je daljnje postupanje u slučaju problematičnog dječaka na Gradu Zagrebu, a gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da se razgovori nastavljaju i da je Grad na raspolaganju u rješavanju situacije s državnim institucijama.

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih izvijestili su o jučerašnjem sastanku s roditeljima učenika četvrtog razreda zagrebačke osnovne škole u koji je upisan taj dječak te njihovim odvjetnicima, napomenuvši da je za detaljnije informacije i vremenski okvir o daljnjem postupanju u donošenju revizije postojećeg rješenja o primjerenom programu obrazovanja za navedenog učenika nadležan Grad Zagreb.

Roditeljima su predstavljeni plan i postupci koji se provode, kao i vremenski okvir za reviziju i donošenje novog rješenja o primjerenom obliku obrazovanja za spomenutog učenika, a koji može donijeti jedino Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba, dodaju iz MZOM-a.

Navode da su roditelji na jučerašnjem sastanku "dodatno tražili garancije koje nisu u nadležnosti institucija i koje im u trenutnoj situaciji niti jedna od institucija ne može dati jer takve garancije u ovom trenutku mogu dati jedino roditelji navedenog učenika".

Tomašević: Želimo biti konstruktivan partner

Gradonačelnik Tomašević rekao je novinarima da se razgovori nastavljaju i danas te se nada da će biti i novosti. Gradski ured za obrazovanje, rekao je, "na raspolaganju je da podupre rješenje cijele situacije zajedno s državnim institucijama koje ipak imaju više nadležnosti".

Nije želio spekulirati o tome koje bi trebalo biti rješenje. "Kada bude nešto novo, oglasit ćemo se u javnosti. Želimo biti konstruktivan partner u ovoj priči", rekao je napomenuvši da se "stvari mijenjaju iz dana u dan".

"Grad je spreman pomoći školi, spreman je postupati po uputama nadležnih državnih institucija i cijelo vrijeme je tim u školi", rekao je Tomašević novinarima nakon otvorenja start-up konferencije Zagreb Connect u ZICER-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.