Dječak u SAD-u ubio roditelje i troje braće i sestara. Jedna sestra uspjela pobjeći

Foto: Facebook/Daily Mail

Tužitelji u državi Washington u SAD-u optužili su 15-godišnjeg dječaka za ubojstva svojih roditelja i troje braće i sestara u kući u okolici Seattlea.

Ubio roditelje i troje braće i sestara

Andrew Humiston se suočava s pet točaka optužnice za ubojstvo. Njegovi roditelji, Mark i Sarah Humiston, kao i troje njegove braće i sestara u dobi od 7, 9 i 13 godina, pronađeni su mrtvi na mjestu događaja.

Njegova jedanaestogodišnja sestra ozlijeđena je u pucnjavi i u međuvremenu je puštena iz bolnice u Seattleu. Uspjela je pobjeći glumeći da je mrtva prije nego što je otrčala do susjedove kuće po pomoć, prema sudskom izvještaju.

Tinejdžera vjerojatno čeka doživotna kazna, no ako bude osuđen na sudu za maloljetnike, mogao bi biti u zatvoru samo do 25. godine života. Ipak, to se čini malo vjerojatnim te će mu se najizvjesnije suditi na sudu za odrasle, prenosi USA Today.

Namjeravao optužiti brata za ubojstvo

Prvi poziv za prijavu pucnjave uputio je sam osumnjičenik, navodi se u izjavi za uhićenje. Nešto prije 5 ujutro tinejdžer je navodno nazvao hitnu i rekao da je 13-godišnji brat "upravo ustrijelio cijelu obitelj i počinio samoubojstvo".

Istražitelji su rekli, na temelju dokaza, da je osumnjičenik pucao u svoje roditelje i braću i sestre, a zatim je sve namjestio kako bi krivnju pripisao svom bratu.

"Čini se da je Andrew Humiston namjerno ubio svoju majku, oca, dva brata i sestru te pokušao ubiti svoju drugu sestru", navodi se u izjavi pod zakletvom. "Humiston je zatim inscenirao scenu prije dolaska prve hitne pomoći kako bi izgledalo da je njegov brat počinio ubojstva, a zatim se ubio", stoji u izvještaju.

Preživjela djevojčica je rekla da je prepoznala pištolj kojim je počinjeno ubojstvo, rekavši da je to bio pištolj njezinog oca. Rekla je policiji da je otac pištolj držao u malom pretincu s bravom koji se nalazio blizu ulaznih vrata. Dodala je da je od četvero djece osumnjičenik "jedini koji je znao lozinku" za pretinac.

Policija i dalje istražuje motive dječaka koji je počinio ovo masovno ubojstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.