HRT-u odlazi novinar, bit će diplomat u Indiji

Foto: Screenshot HRT

Novinar i vanjskopolitički komentator HRT-a Branimir Farkaš danas se posljednji put javio u emisiju "Dobro jutro, Hrvatska". Od svojih se kolega i gledatelja oprostio nakon četiri godine u toj emisiji. Ukupno je, kako je sam rekao u tom oproštaju od HRT-a, na javnoj televiziji proveo 7 godina, a novi mu je posao u New Dehiju u Indiji, gdje će biti diplomat u ambasadi Hrvatske. 

"Evo, četiri i pol godine smo se družili u ovim komentarima. Puno je to vremena. Ispratili smo i covid krizu, ispratili smo i cijeli Bidenov mandat, odnosno Trumpa smo otpratili, sad bi ga mogli ponovno i dočekati. I taj nesretni rat u Ukrajini pratimo dvije i pol godine. Prebacili smo, mislim, 150 epizoda, bližimo se 200. Prije toga sam u ovoj redakciji radio neke druge stvari. Teška srca se opraštam od vas", istaknuo je Farkaš, koji je ranije radio i kao voditelj HRT-ovog Dnevnika. 

Naš Branimir Farkaš odlazi u diplomaciju

VANJSKOPOLITIČKI KOMENTAR Privremeno se opraštamo od dragog kolege, komentatora Branimira Farkaša, koji teoriju politike zamjenjuje praksom - odlazi u diplomaciju u daleku Indiju. Sretno! #uzivo #dobro #dobrojutro #politika #diplomacija #indija

Posted by Dobro jutro, Hrvatska on Friday, October 25, 2024

"Moja nova poslovna obitelj me čeka u New Delhiju u ambasadi. Htio bih ovim putem pozdraviti veleposlanika, diplomate i sve osoblje u New Deliju koji će biti moja nova poslovna obitelj", dodao je Farkaš. 

Farkaš je već radio u hrvatskoj ambasadi u Indiji od 2001. do 2004. godine. Tada je radio kao tajnik za politiku, kulturu i informiranje Veleposlanstva RH u New Delhiju, a moguće je da će se sada vratiti na istu poziciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.