Riječkom Autotroleju nedostaju vozači. Propao ugovor o zapošljavanju stranih radnika

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječkom javnom gradskom i prigradskom prijevozniku Autotroleju i dalje nedostaje 25 do 30 vozača, a njihovo zapošljavanje omogućilo bi da se sada reducirani vozni red ponovo odvija u cijelosti te poveća broj vožnji autobusa.

Prema podacima Autotroleja, od početka godine zaposlena su 22 vozača, no vozači stalno odlaze te je sada na raspolaganju njih 245.

Ipak kažu kako će početkom školske godine pojačati školski vozni red u odnosu na prošlogodišnji.

Raskinut ugovor s agencijom za zapošljavanje stranih radnika

"U kontaktu smo s agencijama za posredovanje u zapošljavanju stranih radnika te se nadamo kako ćemo uspjeti zaposliti strane radnike. Isto tako, javljaju nam se vozači iz Hrvatske te s područja zemalja iz naše bliže okolice, no, u ovom trenutku ne možemo precizirati konačni ishod njihovih upita, a u konačnici i zapošljavanje,“ navode.

Ranije najavljeno zapošljavanje stranih radnika, vozača iz Nepala i Filipina nije uspjelo, raskinut je ugovor s agencijom koja je posredovala pa sada u Autotroleju nema vozača iz inozemstva.

Zbog nedostatka vozača i nemogućnosti obavljanja javnog prijevoza u planiranom opsegu, cijene mjesečnih pokaznih voznih karata privremeno su, od početka lipnja do kraja kolovoza, bile 25 posto niže. Takav cjenik ostat će na snazi i za rujan. 

Smanjenje cijena obuhvaća radničke, osnovnoškolske, srednjoškolske i studentske mjesečne pokazne karte, zatim mirovinske ili socijalne mjesečne pokazne karte, one za osobe starije od 60 godina, ako su nezaposlene, te povlaštene karte, koje se izdaju po osnovi socijalnog uvjeta ili uvjeta prihoda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.