Ruski tajkun pronađen mrtav ispred zgrade. Vlasti: Čini se da je skočio kroz prozor

Foto: X

Mihail Rogačev, bivši potpredsjednik za korporativno upravljanje naftne kompanije Yukos, pronađen je mrtav u Moskvi. Tijelo je pronađeno u subotu ujutro u dvorištu zgrade u kojoj je živio. Prema preliminarnim podacima, Rogačev je skočio kroz prozor. Okolnosti smrti još uvijek se istražuju, ali sumnja se na samoubojstvo. 

Telegram kanal MASH navodi da je Rogačev bolovao od teškog oblika raka. U stanu je navodno pronađeno i oproštajno pismo. Lenta.ru prenosi da je Rogačev u oproštajnom pismu psovao liječnike i uputio posljednji pozdrav supruzi. Poslao je i SMS poruku svojoj sestri u kojoj se požalio da se ne osjeća dobro. 

Yukos je ugašen

Rogačev je 1982. diplomirao na Moskovskom institutu za čelik i legure. Od 1996. do 2007. bio je na nekoliko rukovodećih pozicija u različitim podružnicama Yukosa, uključujući i poziciju generalnog direktora Centra za istraživanje i razvoj. Zatim je radio kao izvršni direktor ONEXIM grupe, a bio je i na čelu Ruskog fonda za tehnološki razvoj.

Inače, Yukos je bio u vlasništvu Mihaila Hodorkovskog, tada najbogatijeg Rusa. Hodorkovski je uhićen 2003. te osuđen na 10 godina zatvora zbog utaje poreza. On i danas govori kako je pravni proces protiv njega pokrenut jer je financirao oporbu. Yukos je ugašen 2007. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.