Sredstvo za čišćenje završilo u bočici od mineralne. Optužene dvije djelatnice

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zbog trovanja 19-godišnjeg gosta riječkog kafića u studenome prošle godine, riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv dvije djelatnice ugostiteljskog objekta s Krka čije je sredstvo za čišćenje završilo u boci bezalkoholnog pića i posluženo u Rijeci.

Okrivljenice u dobi od 38 i 39 godina tereti se za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, izvijestilo je u srijedu riječko Općinsko državno odvjetništvo. Tužiteljstvo ugostiteljice tereti da su u bočicu bezalkoholnog pića ulile alkalno sredstvo za strojno pranje stakla, olako misleći da time neće nastupiti posljedice po nečije zdravlje i da ta bočica neće biti dalje distribuirana.

Društvenim mrežama se širile panične poruke

No, u razdoblju od kraja rujna do 3. listopada 2023. po zatvaranju ugostiteljskog objekta nakon turističke sezone obavile su povrat viška artikala, među kojima i bočicu bezalkoholnog pića. Distributer je tu bočicu dostavio u ugostiteljski objekt u Rijeci, gdje je 4. studenoga prošle godine oko 21:30 poslužena gostu koji je ispio tu tekućinu uslijed čega je zadobio ozljede teže naravi.

Slučaj trovanja privukao je veliku pažnju u javnosti, a društvenim mrežama proširile su se poruke u kojima se ukazuje na opasnost sokova i vode koje proizvodi Coca-Cola Hrvatska, što su iz te tvrtke odbacivali kao neistinito.

Proizvodi su bili povučeni i s polica većine trgovačkih lanaca, a vraćeni su nakon što su analize pokazale da su uzorci zdravstveno ispravni i sigurni. Policija je u svojoj istrazi utvrdila da su djelatnice nakon korištenja sredstava za čišćenje neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.