"Sretan Božić zlostavljačkim, mrzovoljnim i ekspanzionističkim snagama!"

U BOŽIĆNOJ čestitci koju će preko britanskoe televizije Chanel 4 poslati svijetu, iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad čestitat će blagdan "zlostavljačkim, mrzovoljnim i ekspanzionističkim snagama".

U tekstu koji se pojavio prije nego je čestitka odaslana milijunima gledatelja, vidi se kako će iranski predsjednik reći kako bi u slučaju da je Isus danas živ, on bio na strani ljudi koji se protive takvim snagama. On nadalje kaže kako većina problema s kojima se moderni svijet susreće dolazi od vođa koji su se okrenuli protiv religije, piše Associated Press.

Izraelski veleposlanik u Londonu bijesan na Chanel 4

"Da je Isus danas na Zemlji, on bi podigao stijeg pravde i ljubavi prema čovječanstvu protiv ratnih huškača, okupatora, terorista i zlostavljača diljem svijeta", sudeći po tekstu koji je izašao u javnost, rekao je Ahmadinedžad.

Izraelski veleposlanik u Londonu Ron Prosor rekao je kako je taj govor lažna poruka dobre volje. "Televizija (Channel 4) daje slobodan prostor predsjedniku režima koji niječe Holokaust, zagovara uništenje suverene države Izrael, plaća i potiče terorizam, ubija djecu i vješa gayeve i to je sramota", obrušio se na Chanel 4 Prosor.

Nude gledateljim pogled prema alternativnim svjetskim stavovima

Urednica redakcije vijesti na Chanel 4 Dorothy Byrne kaže kako su Ahmadinedžada izabrali, jer im se čini da će glavno svjetsko pitanje u 2009. godini biti odnos između Zapada i Irana. "Stavovi predsjednika Ahmadinedžada su izuzetno utjecajni, jer je on vođa jedne od najmoćnijih zemalja Bliskog Istoka. Kada pristupamo kritičnim trenutcima u međunarodnim odnosima, mi nudimo svojim gledateljima pogled prema alternativnim svjetskim stavovima", zaključila je Byrne.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.