Štimca zbog tučnjave u Ludnici traži policija

TORCIDAŠ kojeg je u noći sa subote na nedjelju izudarao član Hajdukove Uprave Igor Štimac neće podnijeti tužbu, ali će to učiniti izudarani Zagrepčanin. Torcida je od predsjednika kluba Branka Grgića zatražila da Štimca suspendira i izbaci iz kluba.

Kao što smo već pisali, Štimac se u klubu Ludnica najprije sukobio s jednim od vodećih pripadnika Torcide, a kasnije je iz čista mira šakama izudarao I.L. (25) iz Zagreba.

Neredi su počeli, kako piše Slobodna Dalmacija, kada je Štimac na donjem katu lokala uočio splitskog torcidaša, jednog od vođa skupine koja već mjesecima na Hajdukovim utakmicama skandira "Uprava odlazi".

Bivši hrvatski reprezentativac od mladića je zatražio da odmah napusti lokal, što je ovaj odbio. Tada ga je Štimac zalio čašom vina, potom pljusnuo pa pozvao redare da ga izbace iz lokala. Budući da je Štimac čest gost Ludnice, osoblje ga je i više nego poslušalo. Madića su premlatili do te mjere da mu je slomljen nos, a zadobio je i lakši potres mozga.

Nešto kasnije Štimac je šakama izudarao 25-godišnjeg I.L. Za razliku od Torcidaša koji se usprkos ozljedama vratio u Split i u ponedjeljak otišao na posao, Zagrepčanin je liječničku pomoć zatražio u bolnici "Sveti Duh“.

I.L. je odmah najavio da će tužiti Štimca, a ozlijeđeni torcidaš ne želi dizati tužbu "kako bi zaštitio svoju privatnost i privatnost svoje obitelji".

Predstavnici Torcide zatražili su hitni sastanak s predsjednikom Hajduka Brankom Grgićem, s kojim su se našli u ponedjeljak i tražili da Štimca suspendira i izbaci iz kluba.

Kako je Štimac trenutačno u Njemačkoj, Grgić je rekao da ga ne može kontaktirati, ali da će to učiniti nakon njegova povrataka iz Budimpešte, gdje u srijedu hrvatska reprezentacija igra protiv Mađarske. Najvjerojatnije u četvrtak će se sastati Hajdukov Upravni odbor i onda se odlučiti o eventualnim sankcijama, najavio je Grgić.

Štimca ne traže samo Hajdukovci, već i policija. Krunoslav Borovec, načelnik Ureda načelnika zagrebačke policijske uprave za Index.hr je rekao da su, s obzirom da Štimac ima prebivalište u Splitu, od kolega u PU splitsko-dalmatinskoj zatražili da s njim obave razgovor.

Incident je prijavila nepoznata ženska osoba putem telefona, a kada je policija stigla u Lundicu 20-ak minuta poslije 4 sata, Štimca nije bilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.