U Gorskom kotaru je snijeg, ali ceste su čiste

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, poručuju iz HAK-a.

Sudeći prema HAK-ovim kamerama autocesta A6 čista je iako u Gorskom kotaru ima dosta snijega.

> Stanje na cestama pratite ovdje

Zbog radova:

  • zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera (obilazak je državnom cestom DC1);
  • na autocesti A4 Goričan-Zagreb vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba između 72. i 68. km (u dolasku na postavljenu regulaciju iz smjera Zagreba vozila koja idu prema Goričanu ulaze lijevo u dvosmjerni promet, dok se vozila koja se isključuju na Komin odvajaju desno prema izlaznom kraku). Za sav promet zatvoren je ulazni krak čvora Komin u smjeru Goričana (obilazak: čvor Komin-državna cesta DC3-čvor Breznički Hum);
  • na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

Prometna prognoza

Danas će se u većem dijelu zemlje voziti po mokrim i skliskim kolnicima, a u Gorskom kotaru i Lici moguća je susnježica i snijeg. Usporeno će se voziti u zonama radova na zagrebačkoj obilaznici (A3), brzom cestom Solin-Klis i Jadranskom magistralom (DC8) kod Šibenskog mosta.

Na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik očekuje se pojačan promet teretnih vozila. U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.