U SAD-u ponovno otvorena istraga o zločinima serijskog ubojice Johna Waynea Gacyja

AMERIČKI detektivi istražuju je li jedan od najozloglašenijih serijskih ubojica u povijesti SAD-a, uz zločine za koje je osuđen, bio odgovoran za još ubojstava. U nadi kako će se DNK tehnologijom ustvrditi imena žrtava koje nikad nisu identificirane ponovno je otvorena istraga o zločinima Johna Waynea Gacyja, javlja Sky News.

Gacy je u razdoblju između 1972. i 1978. godine ubio 34 mladića i dječaka, a tijela većine njih zakopao je u podrumu svoje kuće. Za svoje je zločine optužen je 1980., a pogubljen je 14 godina kasnije.

Policija okruga Cook u Illinoisu je izdala naloge za ekshumaciju tijela osam žrtava čiji identitet nikad nije utvrđen, te se nada kako će uz pomoć DNK analize otkriti bliske rođake žrtava koje su u tom području nestale tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Zasad se javilo na desetke osoba, a detektivi istražuju neriješena ubojstva u 14 saveznih država, kao i u susjednoj Kanadi. Umirovljeni detektiv Joseph Kozenczak, koji je pomogao u hvatanju zloglasnog Gacyja rekao je da vjeruje kako postoji još žrtava tog brutalnog ubojice i silovatelja.

Gacy, koji je imao vlastitu građevinsku tvrtku, često je u namjeri da privuče svoje žrtve glumio policajca. Zvali su ga i "Ubojicom klaunom", jer se često maskirao u klauna zvanog Pogo.

U novoj je istrazi već postignuto jedno nevjerojatno otkriće, naime, jedan muškarac za kojeg se vjerovalo da je ubojičina žrtva, na Floridi se pojavio živ i zdrav.

Policija će i dalje raditi na slučaju i tražiti moguća DNK podudaranja s mladim muškarcima koji su nestali diljem SAD-a, jer vlasti smatraju da ne postoje šanse da je Gacy prestao ubijati kada bi napustio Illinois.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.